Zatvori
Poslovni Puls
15/01/2019

Ništa bez kvalitetnog WiFi-a: Najveći trgovački centar u regiji ima i najbrži Internet, a uvode ga gradovi, gradski prijevozi, hoteli, kafići…

U današnje vrijeme, mnogima veliki problem stvara nedostatak kvalitetnog WiFi-a, a standardna dostupna rješenja su poprilično ograničenih mogućnosti te istovremeno dosta spora. Često nam se dogodi da zbog velikog broja ljudi spojenih na Wi-Fi mrežu Internet funkcionira jako sporo ili se jednostavno „ruši“. Međutim, prilikom posjeta jednom trgovačkom centru, naišli smo na ugodno iznenađenje.

Kako bi doskočio tom problemu, krajem prosinca 2018. godine 'Mall of Split', najveći trgovački centar u regiji, postavio je najbrži dostupan Wi-Fi sustav na tržištu te tako omogućio odlično iskustvo svima koji se nalaze u tom trgovačkom centru. Ono što je najznačajnije od svega, sustav se ne ruši te je stabilan i brz, čak i u vrijeme najvećih gužvi.

Samo zadovoljstvo sustavom nije mogla sakriti niti Antea Čule, direktorica marketinga 'Mall of Split': „Prije otprilike mjesec dana je u trgovački centar Mall of Split implementiran MediaKing Smart WiFi sustav i iznimno smo zadovoljni uslugom. Mall of Split se može pohvaliti da u ovom trenutku ima najbrži WiFi sustav implementiran u trgovačke centre u Hrvatskoj i šire. Budući da kao trgovački centar imamo jako veliki broj posjetitelja na dnevnoj bazi, te samim time i veliki broj konekcija na WiFi, moramo reći da isti trenutačno odlično funkcionira!“

 

RIJEČ JE O VELIKOJ MREŽI DILJEM HRVATSKE

Tvrtka MediaKing ne stoji samo iza ovako velikog projekta kao što je 'Mall of Split', iza njih su implementacije sjajnih rješenja i u drugim dijelovima Hrvatske. Primjerice, MediaKing Smart Wi-Fi dostupan je u svim autobusima i tramvajima GPP-a u Osijeku te u svim autobusima javnog gradskog prijevoza u Splitu i Dubrovniku te u većem broju škola, hotela i ostalih ustanova.

Kako navodi predstavnik tvrtke MediaKing Darko Kraljević, navedenim gradskim prijevozima je ta usluga besplatna, a oni trebaju pokriti samo troškove održavanja koji su simbolični. Javni prijevozi Osijeka, Splita i Dubrovnika imaju oko 350 vozila, što je polovica voznog parka Zagreba.

Ne čudi stoga sve veći interes gradova i općina koji se javljaju MediaKingu kako bi implementirali samu mrežu u svoj sustav prijevoza te na lokacije kao što su trgovi, šetnice, plaže i druge javne površine.

Treba istaknuti i kako je MediaKing prijavljena tvrtka partner projekta WiFi4EU u kojemu su gradovi i općine dobile vaučer od 15.000 eura za postavljanje svoje WiFi mreže. Vezano uz taj projekt, Darko Kraljević je istaknuo: „Gradovi su dobili vaučere u ograničenom iznosu, koji obično ne pokriva sve želje i planove gradova i općina za razvoj Wi-Fi mreže. Međutim, mi u MediaKingu smo spremni pokriti i trošak koji prijeđe sam iznos vaučera, ukoliko se to dogodi. Naime, naš sustav ima dodanu vrijednost u vidu marketinške platforme MediaKing Wi-Fi Billboard, koja omogućava dugoročnu isplativost ovakvih investicija te opravdanost našeg su/financiranja projekata za naše klijente“.

 

POTRAŽNJA RASTE I U PRIVATNIM OBJEKTIMA

Kako je WiFi u današnje vrijeme 'must have', tako se i sve više ugostiteljskih objekata okreće ovom rješenju MediaKinga. Za sada oko 500 objekata diljem Hrvatske posjeduje MediaKingov Wi-Fi hotspot, a očekuje se da će do kraja godine u sustavu biti još preko 2.000 hot spotova. Među brojim klubovima u Hrvatskoj i regiji, ovaj sustav implementirao je i čuveni zagrebački Bulldog.

Za kraj je Darko Kraljević ponovno istaknuo veliku snagu i posebnost Wi-Fi sustava koji pruža MediaKing: Posebnost našeg sustava je u tome što smo mi uspjeli riješiti najveći problem kod Wi-Fi-a, a to je veliki broj istovremenih konekcija na istoj mreži bez gubitka performansi sustava. Naši korisnici imaju mogućnosti koristiti sve uobičajene aplikacije (YouTube, Facebook, Instagram) istovremeno, bez zagušenja i usporavanja, uz velike brzine i stabilnost veze“.

 

Između ostalog, radili su brojne evente na Weekend Media Festivalu u Rovinju, nekoliko velikih open air festivala u regiji, a svojim sustavom pokrivali su i Marketing Summit u Sarajevu gdje su svoje usluge nudili za više od 3.000 ljudi, sudionika summita.

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram