Zatvori
Marijan Palić
21/03/2018

Hrvati osmislili 'Shazam za TV' koji bi mogao promijeniti cijelu marketinšku industriju!

Da, dobro ste pročitali u naslovu. Mario Drevenšek i ekipa okupljena oko projekta Beyond Seen Screen mogla bi promijeniti cijelu marketinšku industriju.

Na Blockchain Adria Meetupu u Zagrebu prezentirali su svoju ideju i privukli veliki interes više od 400 okupljenih. Odmah nakon izlaganja, porazgovarao sam s Mariom koji je objasnio o čemu se točno radi i koji su ciljevi.

Blockchain Adria Meetup u Zagrebu na kojemu je predstavljen Beyond Seen Screen

Tko je Mario Drevenšek?

"CEO Beyond Seen Screen tvrtke koju smo osnovali prije 2 godine, radimo na jednom proizvodu koji mi imamo osjećaj mijenja način na koji doživljavamo televiziju. Nešto kao što je Shazam za audio, to je Beyond Seen Screen za video."

Što je Beyond Seen Screen?

Tehnologija funkcionira tako da se pomoću pametnih telefona ili tableta skenira nekakav video ekran odnosno screen, a aplikacija omogućava korištenje nekoliko modula, koje mi je Mario prezentirao:

"Imamo modul koji služi za entertainment i dodatno pružanje informacija, recimo, mi kao gledatelji programa najčešće želimo saznati nešto više o samom programu i kroz ovakvu platformu omogućavamo da se informacije pružaju ili dostavljaju gledateljima na pametnom telefonu ili tabletu."

Nešto kao što je Shazam za audio, to je Beyond Seen Screen za video.

"Drugi modul platforme bio bi direktni prodajni kanal jer gledatelji ono što najčešće vide žele i kupiti. Čak 23% gledatelja, po statistikama, pokušava kupiti ono što vide na samom TV sadržaju tj. video zapisu, tako da pojednostaviti kako će način kupovanja ovakvom jednom aplikacijom predstavljati značajni napredak."

"Što se tiče trećeg modula unutar platforme, to bi bila nova marketinška platforma. Marketinške agencije bi htjele imati platformu kroz koje bi mogle pojednostaviti svoje marketinške kampanje, da im budu jeftinije i da kroz tako jednu inovativnu ideju mogu pravilnije ili točnije targetirati svoju ciljnu skupinu gledatelja kroz geolokaciju i personalizaciju mi im to omogućavamo."

Dakle, moći ćete skenirati program na TV ekranu ili nekom drugom screenu, saznati što se prikazuje, a ako vam se svidi i neki proizvod na glumici ili glumcu u nekoj od scena, moći ćete direktno to kupiti putem svog mobilnog uređaja.

Zašto Blockchain?

"Blockchain kao nova tehnologija bit će dio priče jer sami marketeri moraju svojim klijentima dostaviti na neki način transparentne informacije o tome koliko se puta oglas bio emitirao, koliko je puta bio pogledan, a naša sama platforma koja je bazirana na blockchain tehnologiji imat će zapise svih transakcija."

Mario Drevenšek prezentira Beyond Seen Screen na Blockchain Adria Meetupu u Zagrebu

Koji su sljedeći koraci u realizaciji cijele priče?

"Prije 2 godine smo krenuli u realizaciju same ideje, trenutno smo na levelu 7 što znači da je sama aplikacija funkcionalna u 'real life environmentu' odnosno testiramo je u samom dnevnom boravku, ali se mora koristiti pod određenim uvjetima."

Kako bi se skupila određena sredstva za daljnji razvoj, ići će se u ICO:

"Sama ideja oko ulaska u ICO je osim što ćemo iskoristiti tehnologiju blockchaina i tokenizacije i samog tokena, bit će skupljanje novca koji će nam omogućiti daljnji razvoj same platforme."

Koji su ciljevi nakon prikupljenih sredstava na ICO-u?

"Prvo želimo napraviti što robusniju i stabilniju platformu, druga stvar je da sama aplikacija bude što jednostavnija za korištenje, a to znači da je jedan klik dovoljan da dobiješ informaciju. Idemo i u smjeru osiguravanja kvalitete platforme, znači adaptiranje korisnika te privlačenje korisnika, klijenata, marketinških agencija i produkcijskih kuća. Cilj je da postanemo broj jedan u interakciji s video materijalom, to je nekakav period koji vidimo kroz sljedeće 2 godine."

 

Ovako veliki projekt zahtjeva i veliki tim

"Trenutno u Zagrebu imamo development, savjetnike imamo u Sloveniji i pregovaramo s nekima iz SAD-a. Trebat će nam tim od 30-ak ljudi, od čega 15 developera, a ostatak će činiti korisnička služba, marketing, prodaja... Bazirani smo na razvijanje samo ICO-a i trenutno imamo tim ljudi koji nam pomaže oko podizanja 'brand awarenessa' i cijelog projekta na jedna viši nivo, paralelno s ljudima koji su nam radili nastavljamo dalje i dižemo samu tehnologiju."

Više o projektu možete pročitati i na službenoj web stranici.

 

Hoće li uspjeti u svom naumu i time izbaciti 'iritantne' reklame te promijeniti marketinšku industriju? Kako vam se čini sama ideja? Komentirajte u nastavku.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram