Zatvori
Poslovni Puls
08/03/2019

LinkedIn je proučio 4,5 milijuna oglasa za posao i pronašao 3 stvari koje donose najviše prijava

Mnogo je teorija povezanih sa zapošljavanjem, no najvažniji aspekt na koji se treba usredotočiti je objavljivanje radnih mjesta. To je prva stvar koju vidi svaka osoba koja traži posao, a poznato je da prvi dojam važan.

Kada pišete o svojoj kompaniji kao i o radnom mjestu koje je dostupno, pišite ga na način da istovremeno izgleda i poslovno, ali i privlačno. Stavite se u položaj osobe koja traži posao i promislite zašto bi ona baš poželjela postati dio vašeg tima. Način na koji budete pisali o sebi bit će ključno prilikom privlačenja određenog tipa ljudi.

LinkedIn je proveo istraživanje na 4,5 milijuna oglasa za posao u SAD-u i Velikoj Britaniji od 2016. do 2017. godine i došao do nekih ključnih prednosti:

  1. Neka vaše objave i dalje budu kratke

Objavljujući oglase s manje od 300 riječi, imate veću šansu da će biti više prijavljenih za to radno mjesto. Istraživanje je također pokazalo kako je 50 posto oglasa za posao pregledano putem mobilnih uređaja što omogućuje bolje iskustvo. Pazite da ne preskočite važne pojedinosti, poput naknada, potrebnih kvalifikacija i dnevnih odgovornosti.

  1. Objavite posao koji nudite ranije u tjednu

Većina oglasa za posao objavljivani su u ponedjeljak kada su ljudi uglavnom motiviraniji za promjene. Više od polovice svih tjednih pregleda poslova i prijava događaju se od ponedjeljka do srijede, pa ako želite objaviti oglas za posao nemojte to učiniti petkom.

  1. Koristite spolno neodređene pojmove

Izgleda da vaš rječnik direktno utječe na to tko će se prijaviti na vaš oglas za posao. Potrudite se biti neutralni kada pišete opis posla kako biste dobili što šarolikiju ponudu prijava neovisno o spolu aplikanata.

Osim toga, pokušajte uključiti samo „must-have“ pojedinosti u svojim oglasima i ograničite broj aplikanata. Istraživanje je pokazalo kako bi se muškarci prijavili na onaj oglas u kojem zadovoljavaju 60 posto njihovih zahtjeva, dok žene oklijevaju s prijavama ukoliko ne zadovolje 100 posto potrebnih kvalifikacija.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram