Zatvori
Poslovni Puls
17/01/2019

Eksperti kažu da je ovo 6 najboljih načina za upravljanje vremenom

Postoji bezbroj načina da budete produktivni, a da pritom svoje vrijeme ne trošite na nevažne stvari, primjer tako nečeg može biti svakodnevno pisanje “to-do” liste. Erica Keswin, jedna od stručnjakinja za karijeru, navodi kako je ključ dobre organizacije vremena u tome da budemo pažljiviji prilikom odabira onoga na što želimo više obraćati pozornost.

U nastavku, stručnjaci za karijeru navode  6 savjeta kako biti produktivan i bolje organizirati vrijeme.

  1. Planirajte večer prije

Prije odlaska na spavanje uvijek si uzmite par minuta vremena kako biste donekle organizirali sutrašnji dan. Provjerite još jednom svoj raspored i što vas sutra očekuje ili ponekad napravit “to-do” listu kako neku od obveza ne biste preskočili. Malo planiranja može biti od velike koristi.

  1. Probudite se ranije

Kada se ustanete ranije imate i više vremena da isplanirate i organizirate dan pred sobom. Riješite li neke obveze prije, tada vam ostaje više vremena u ostatku dana za neke druge stvari.

  1. Ograničite svoje distrakcije

Da biste ostali fokusirani na obveze koje morate obaviti u jednom danu ograničite sve distrakcije koje vas u tome sputavaju. Ovo ne znači samo da ograničite svoje korištenje društvenih mreža, već i na poslu skratite  razgovor s kolegama koji su vam uglavnom služili odugovlačenju povratka na posao.

  1. Odaberite tri do pet obveza koje morate obaviti u jednom danu

Pojednostavite svoju “to-do” listu i postavite si manji broj dnevnih obveza koje morate izvršiti do kraja dana. Tako ćete ostati produktivni, a nećete biti pretrpani obvezama.

  1. Odredite vaš glavni cilj

Odlučite se što je vaš dugoročni cilj. Glavni razlog zbog kojeg ljudi slabo koriste svoje vrijeme je to što nemaju jasan cilj. Stoga, ako vam se pojavi nešto što vam neće biti od koristi u postizanju cilja, već će samo biti smetnja, pravo je vrijeme da to ne prihvatite raditi u danom trenutku.

  1. Svoj glavni cilj podijelite u više manjih koraka

Svoj cilj podijelite u nekoliko manjih, dnevnih obveza. Ako je, primjerice, vaš cilj povećati prodaju do određenog iznosa u ovoj godini, tada taj iznos podijelite na mjesece, tjedne  čak i dane. Kada jednom to učinite znat ćete točno koliko posla trebate napraviti dnevno i prema tome planirati svoje dane.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram