Zatvori
Poslovni Puls
23/09/2018

Microsoft ipak ukida kontroverznu objavu prije instalacije Google Chrome-a

Microsoft je prošli tjedan započeo testiranje upozorenja za korisnike Windowsa 10 koji prikazuje prozor s porukom pri instalaciji Chrome-a ili Firefox-a. Softverski gigant sada povlači kontroverzni test u najnovijem pregledu sustava Windows 10 objavljen prošlog petka. The Verge navodi kako Microsoft ne planira uključiti ovo upozorenje u nadolazećoj ažuriranoj verziji sustava Windows 10, koji će se isporučiti sljedeći mjesec, ali da kompanija možda nastavi testirate ovakvih vrsta upozorenja u budućim ažuriranjima.

Taj prozor s porukom je pokušao uvjeriti korisnike Windowsa 10 da nastave koristi i Microsoftov Edge web preglednik pri instalaciji Chrome-a i Firefoxa. Microsoft koristi sličan prozor kada pokušate promijeniti zadani web preglednik na Windows 10 te je kompanija također u prošlosti slala obavijesti korisnicima Chorme-a upozoravajući ih da Google web preglednik brzo troši bateriju.

Microsoft, također, je pokušao natjerati korisnike Windows 10 maila da koriste Edge za sve email poveznice ignorirajući bilo koji zadani web preglednik postavljen u operacijskom sustavu. Ova promjena je također testirana s Windows 10 korisnicima, a povratne informacije su natjerale kompaniju da ponovo razmisli o tim planovima. Microsoft inače nema običaj dodavati velike promjene kada dovršava ažuriranja i kompanije nije obavijestila o dodavanju odnosno brisanju u svojim blog objavama. U svakom slučaju, korisnici Windowsa 10 nadaju se da je time kraj ovog testa.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram