Zatvori
Marijan Palić
09/07/2018

Netflix će potrošiti milijarde na kreiranje originalnog programa ove godine!

Posljednja dva desetljeća, Netflix se transformirao iz servisa za iznajmljivanje DVD-a do streaming servisa , a cilj im je kreirati što više originalnog sadržaja. Postavili su si cilj postati najveći izbor video zabave u SAD-u!

The Economist piše kako će Netflix potrošiti 12 do 13 milijardi dolara na kreiranje svog originalnog programa ove godine. To je više od 8 milijardi nego su planirali potrošiti kada su planirali budžet u listopadu 2017. godine. I s prvotno određenim budžetom to bi i onda bilo puno više nego što im troši konkurencija, HBO je u 2017. na kreiranje sadržaja potrošio 2.5 milijarde dolara, a CBS 4 milijarde dolara.

Prema pisanju The Economista, Netflix će ove godine producirati 82 filma, a stavimo u usporedbu kako biste dobili dojam koliko je to, Warner Brothers će producirati 23 filma, dok će Disney producirati njih 10.

 

22.5 milijardi dolara godišnje na produkciju

Netflix tu ne staje, Goldman Sachs predviđa da će Netflix trošiti 22.5 milijarde dolara na sadržaj godišnje do 2022. godine.

Nije samo do trošenja novaca, istraživanje koje je provedeno prošli tjedan pokazalo je da je Netflix najpopularniji način gledanja videa na televiziji. Istraživanje je provedeno na 2.500 odraslih ljudi u SAD-u, 27% ih je izjavilo da najviše gledaju Netflix, 20% kablovsku televiziju, 18% televiziju i 11% YouTube.

Još veću prednost Netflix je ostvario među populacijom od 18 do 35 godina, čak 40% te populacije gleda Netflix! Ono što Netflix čini specifičnim je korištenje podataka kako bi prilagodili individualni sadržaj za svakog korisnika.

 

Više od 180 milijuna pretplatnika

Budući da zbog navedenih mogućnosti kvalitetnijeg targetiranja prema preferencijama gledatelja, za pretpostaviti je da će Netflix početi ulagati u manje i neovisne produkcije.

I za kraj podatak da izvan SAD-a, Netflix ima 124 milijuna pretplatnika, a u SAD-u 56.7 milijuna pretplatnika što ukupno čini 180 milijuna pretplatnika. Impresivno.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram