Zatvori
Poslovni Puls
27/05/2018

Elon Musk pokreće web "Pravda" gdje će se ocjenjivati novinari

Nakon niza vijesti i medijskih objava o pogreškama Elona Muska i "problemima" u kojima se nalazi njegova kompanija, Elon je odlučio braniti se, piše The New York Times.

Elon Musk objavio je u srijedu na Twitteru da planira pokrenuti web servis pod imenom Pravda, gdje će korisnici moći ocjenjivati istinitost bilo kojeg članka i pratiti ocjene kredibiliteta svakog novinara, urednika i objave.

Bloomberg izvještava da je Musk tvrtku pod imenom Pravda registrirao već u listopadu u Delawareu, što znači da već neko vrijeme razmišlja o ovom projektu. Kao direktor "Pravde" u dokumentu koji je objavio portal Gizmodo naveden je Jared Birchall, predsjednik Neuralinka i direktor Boring Companyja, dviju Muskovih organizacija.

Musk je Gizmodu potvrdio da je tvrtka već registrirana te izjavio da će web servis pokrenuti čim završi s radom na Teslinom Modelu 3.

 

Kritičari sada Elona Muska uspoređuju sa Donaldom Trumpom

"Ovaj Muskov potez podsjeća na retoriku Donalda Trumpa i pokazuje koliko zapravo zamjera svojim kritičarima, koje je jednom opisao kao 'kretene koji žele da umremo'", piše Gizmodo.

"Musk smatra da novinari koji objavljuju priče o njegovim pogreškama nisu u pravu, a još opasnije je njegovo vjerovanje da su široke mase uvijek u pravu", piše The Wire i dodaje:

"Njegov potez usmjeren je protiv priča o tri teme: Investitori koji su zabrinuti oko spore proizvodnje i nesreće u kojima su sudjelovali Teslini automobili, njegova podrška Trumpu te ugovori i subvencije koje je njegova tvrtka SpaceX dobila od NASA-e." Musk je na Twitteru također objavio: "Kada netko kritizira medije, oni ga optužuju da je poput Trumpa. Zašto mislite da je izabran za predsjednika? Jer vam više nitko ne vjeruje. Odavno ste izgubili kredibilitet."

 

Zadnjih dana Elonu je bilo jako zabavno postati o Pravdi i suočavati se sa ljutitim novinarima, ovdje su još neki od tweetova:

A napravio je čak i anketu u kojoj je pitao pratitelje treba li kreirati taj web servis:

 

Sa Elonom Muskom se složio i legendardni Stan Lee:

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram