Zatvori
Poslovni Puls
15/05/2018

Teslin Model X P100D ušao u Guinessovu knjigu rekorda

U Melbourneu su Teslina električna vozila ostvarila još jedan rekord.

Model X P100D ušao je u Guinessovu knjigu rekorda kao osobni električni automobil koji je vukao najveći teret ─ 130 tona težak zrakoplov Boeing 787-9 Dreamliner.

 

Ovo nije prvo sučeljavanje Tesle i Qantasa

Teslin Model X P100D, koji ima kapacitet za vuču od 2,5 tone, vukao je 130 tona težak avion gotovo 300 metara kako bi zadovoljio kriterije za ulazak u knjigu svjetskih rekorda.

Kao što zrakoplovna kompanija Qantas ističe, ovo nije prvo električno vozilo korišteno za tegljenje aviona – već koriste električna vozila za vuču u Sydneyu i Canberri u sklopu kompanijinog programa za smanjenje stakleničkih plinova. Kompanija na svojim parkiralištima u Sydneyu, Melbourneu, Brisbaneu i Adelaideu ima i Tesline priključke za punjenje električnih automobila.

Inače, ovo nije prvo sučeljavanje Tesle i Qantasa. Prije dvije godine Boeing 737 i Tesla Model S P90D utrkivali su se na pisti dugoj 3 km zračne luke Avalon, jugozapadno od Melbournea.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram