Zatvori
Poslovni Puls
14/05/2018

Životopis Elon Muska je dokaz da ne treba biti duži od jedne stranice

Vjerojatno ste mnogo puta čuli ili pročitali savjete kako pravilno predstaviti svoje radno iskustvo i vještine da biste privukli pažnju potencijalnog poslodavca.

Najčešći savjet je da vaš životopis ne bude predugačak. Ako se pitate kako je moguće na kratak i jezgrovit način uspješno predstaviti sva svoja postignuća i vještine, donosimo vam primjer životopisa Elon Muska.

 

Online tvrtka Novorésumé, specijalizirana za izradu životopisa, na primjeru poznatog biznismena dokazala je i da u slučaju kvalitete životopise također vrijedi pravilo „manje je više“. Na primjeru životopisa Elona Muska, svjetski poznatog inovatora, multimilijunaša i vlasnika Tesle i SpaceX-a tvrtka Novorésumé je željela pokazati da "čak i vrlo uspješna karijera poput njegove može biti predstavljena u samo jednoj stranici životopisa", izjavio je jedan od osnivača tvrtke Andrei Kurtuy za Business Insider.

Vještine i kompetencije prikazane su sustavom ocjenjivanja od četiri razine, no nisu sve njegove vještine dobile maksimalnu ocjenu. Jedna od njegovih vještina je „mikromenadžment“. Elon Musk je poznat po visokim standardima i jednom se čak poigrao s riječima izjavivši za sebe da je „nano-manager“, odnosno da voli kontrolu više i od mikromenadžera.

Sljedeći puta kada budete pisali životopise, možda nije loše podsjetiti se da s dobrim dizajnom možete imati vrlo jednostavan, a opet efektan životopis.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram