Zatvori
Poslovni Puls
20/04/2018

Uber dodaje svojoj aplikaciji gumb za hitne slučajeve

Uber dodaje svojoj aplikaciji gumb za hitne slučajeve također planira uvesti novu tehnologiju koja nadgleda nova kaznena djela vozača koristeći se izvorima podataka koji pokrivaju većinu novih kaznenih djela. Ukoliko prime obavijest o novoj povredi od strane vozača, istražit će se i potvrditi potencijalno diskvalifikacijske informacije iz javnih zapisnika kako bi se uvjerili da vozač još uvijek ispunjava uvjete za rad, kažu iz Ubera.

Dio je to napora da se promijeni reputacija Ubera

Uber dodaje svojoj aplikaciji izravan način za pozivanje s 911 službom u sklopu velikih sigurnosnih promjena koje je u četvrtak najavio CEO Dara Khosrowshahi. Gumb za hitne slučajeve bit će smješten u novi „siguronosi centar“ koji će biti lako dostupan s početnog zaslona aplikacije. To bi trebalo omogućiti vozačima da na brz način kontaktiraju operatere u slučaju da nešto pođe po zlu tijekom vožnje.

Dio je to napora da se promijeni reputacija Ubera kao kompanije koja zaobilazi pravila i ujedno odgovori na kritike o tvrtkinom labavom pristupu pitanjima sigurnosti.

Siguronosni centar“ će imati informacije o procesu provjere vozača, osiguranju i pravilima ponašanja (lista nepoželjnog ponašanja kojima ćete zaraditi zabranu kod Uber-a). Vozači će također imati mogućnost određivanja petero prijatelja i dijeljenja svoje lokacije tijekom svake vožnje.

„Nismo bili savršeni“, izjavio je Khosrowshahi. „Kad god rasteš brzo kao što smo mi rasli... ali to nije isprika, ponekad pogriješiš. Namjera nam je sada popraviti stvari“.

Naravno, novi gumb za kontaktiranje hitnih službi je samo onoliko koristan kao sposobnost tih službi da vas nađu. Nedavni izvještaj USA Today-a kaže da brzo određivanje lokacije tijekom poziva u nevolji može iznositi malenih 10 posto. A prema studiji Federal Communications Commision studije iz 2014., poboljšanje točnosti lokacije moglo bi spasiti 10,000 života godišnje.

Uber također planira investirati 350,000 dolara kako bi unaprijedio komunikaciju između tisuće 911 centara. Osim toga, Uber će pokrenuti integraciju 911 centara s lokalnim službama za hitne slučajeve, a početak će biti u Denveru. „Ako vozač pritisne uberov gumb za hitne slučajeve u pilot-projektnim gradovima njegova lokacija i detalji putovanja bit će automatski poslani operateru 911 centra.“ napisao je Khosrowshahi u blogu.

Tvrtka također nadograđuje procese provjere Uberovih vozača. U prošlosti, Uber su kritizirali jer nije omogućio adekvatnu provjeru svojih vozača prije nego što im je dozvoljeno da prihvate vožnju na platformi. Počevši od danas, kompanija će ponoviti sigurnosnu provjeru vozača i motornih vozila, i to ponavljati svake godine „bez obzira postoji li zakonska obveza za to“.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram