Zatvori
Poslovni Puls
04/04/2018

Mark Zuckerberg: Oporavak Facebooka trajat će nekoliko godina

Ispravljanje štete uzrokovane brojnim skandalima, prvenstveno vezano za (ne) zaštitu osobnih podataka korisnika trajati će nekoliko godina. Nitko sretnije od mene da to možemo riješiti kroz par mjeseci, ali nažalost realnost je drugačija, izjavio je čelnik Facebooka Mark Zuckerberg gostujući u podcastu “The Ezra Klein Show”.

Osim afere oko zaštite podatak korisnika, najveća društvena mreža je u zadnje vrijeme na udaru medija i javnosti, i zbog ruskog utjecaja na američke izbore (ovo je iskoristio Snapchat za prvotravanjsku šalu), kao i problema oko kontrole sadržaja u vidu “fake newsa”.

Od kritika se nisu suzdržavali ni čelnici ostalih tehnoloških kompanija, pa je tako Tim Cook izjavio: Prikupljaju sve podatke do kojih mogu doći o vama i onda to nastoje monetizirati. Mislimo da je to krivo. Apple ne želi biti takva kompanija”. Nedavno je još jedan direktor tvrtke iz Silicijske doline, Elon Musk, izbrisao Facebook stranice svojih tvrtki – Tesle i SpaceY.

 

Zuckerberga čeka saslušanje pred američkim Kongresom

Čelnik kompanije nakon afere s Cambridge Analyticom reagirao je javnom isprikom, koju je više puta ponovio u intervjuima s različitim medijima, a štetu su pokušali i ispraviti zakupom naslovnica vodećih američkih i britanskih medija.

Zuckerbergu slijedi i saslušanje pred američkim Kongresom. Na sve nisu ostale imune ni burze pa je vrijednost dionica ovog tehnološkog diva uvelike oslabila.

Da li je najgore prošlo za Facebook, ili je ovo samo početak problema za najveću društvenu mrežu procijenite sami.

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram