Zatvori
Poslovni Puls
02/04/2018

Snapchat se narugao Facebooku prvotravanjskim filterom

Snap je iskoristio izbornu kontroverzu oko Facebooka koja simulira njegovu profilnu fotografiju i ruskog bota koji “lajka” istu.

 

Aplikacija je uvela novi filter koji stavlja Facebook okvir na vašu sliku kako bi se činilo kao da ste promijenili profilnu fotografiju na ovoj platformi. Gdje je razlika?

Tekst je napisan ruskom ćirilicom, a sliku su lajkali “tvoja mama, bot i dvoje drugih”. Evo kako to izgleda:

 

https://twitter.com/CaseyNewton/status/980341288753967109

 

Ruska ćirilica “cilja” na vijest da je 50.000 botova povezanih s ruskom vladom na Facebooku iskorišteno da bi utjecalo na ishod američkih izbora. Šala se osvrće i na činjenicu da Facebook ima starije korisnike, što je Snap iskoristio i prošle godine.

Snapchat je nedavno predstavio novi dizajn kako bi se pokušao “othrvati” Instagramu. Njegov šef Evan Spiegel je nedavno iskazao nezadovoljstvo time što Facebook već godinama kopira njihove ideje u vidu storyija, filtera, featuresa…Prethodno ih je prozvao i zbog “fake news” problema, a ovaj zadnji filter samo je potvrda da ova aplikacija neće stati napadati svog najvećeg konkurenta.

Kako vam se sviđa Snapova prvotravanjska šala? 🙂

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram