Zatvori
Poslovni Puls
26/03/2018

Zuckerberg se putem velikog oglasa u novinama opet ispričao korisnicima Facebooka

Skandal je ugrozio ugled Facebooka i prouzročio ovotjedni pad vrijednosti dionica kompanije na burzi te gubitak veći od 50 milijarda dolara.

 

Lider Facebooka Mark Zuckerberg u britanskim i američkim listovima objavio je oglas na cijeloj novinskoj stranici i ispričao se korisnicima zbog skandala zloupotrebe osobnih podataka korisnika mreže.

"Naša odgovornost je da štitimo vaše podatke. Ako u tome ne uspijevamo, onda je ni ne zaslužujemo", poručio je Zuckerberg u oglasu koji je prenijelo šest britanskih i tri američka medija poput Sunday Timesa, Observera, The New York Times, Washington Posta…

 

 

Kompanija Facebook se nedavno našla u velikoj aferi vezanoj za korištenje osobnih podataka oko 50 milijuna korisnika te društvene mreže koje je preuzela kompanija Cambridge Analytics.

Skandal je za list "The Guardian" otkrio zviždač koji je učestvovao u osnivanju kompanije Cambridge Analytics koja je 2016. godine radila za predizbornu kampanju američkog predsjednika Donalda Trumpa. Kompanije su optužene za nezakonito prikupljanje podataka putem obmanjujuće aplikacije.

Zuckerberg se već javno ispričao što pravovremeno nije učinio više nakon što je 2014. godine posredstvom aplikacije omogućena zloupotreba privatnih podataka korisnika.

Skandal je ugrozio ugled Facebooka i prouzročio ovotjedni pad vrijednosti dionica kompanije na burzi te gubitak veći od 50 milijarda dolara.

Što mislite, hoće li Zuckerbergovi potezi pomoći Facebooku da se oporavi od nedavnih afera?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram