Zatvori
Poslovni Puls
22/03/2018

Mark Zuckerberg se ispričao zbog najnovijeg skandala koji potresa Facebook

Facebook CEO Mark Zuckerberg se ispričao zbog skandala s Cambridge Analyticom, vezanim za zloporabu osobnih podataka ogromnog broja korisnika Facebooka koji je uzburkao društvene mreže ovog tjedna.

Podsjetimo se. Cambridge Analytica je nepropisno iskoristila oko 50 milijuna korisničkih profila kako bi manipulirala  javnim mnijenjem i time podržala svoje klijente, poput Donald Trumpa i njegove uspješne predsjedničke kampanje iz 2016. godine.

"Ne znam za vas, no ja sam sklon vjerovati da kada netko pravno potvrdi da će nešto učiniti, to onda i učini. Gledajući u retrospektivi, vidim da je to bila greška

Cambridge Analytica se optužuje zbog metoda koje je koristila na predsjedničkim izborima 2016, nakon što su se rukovoditelji tvrtke hvalisali u vezi njihovih sposobnosti da prikriveno targetiraju glasače i pokreću propagandne kampanje.

O svemu tome Zuckerberg je odlučio progovoriti pred kamerama CNN-a u srijedu navečer.

„Uistinu mi je žao zbog ovih događaja“ – izjavio je Zuckerberg. Također je kazao da mu je jako žao što je vjerovao tvrtki Cambridge Analytica na riječ, kada je potpisala pravni dokument u 2015. potvrđujući da je obrisala podatke s tih profila, a nije.

„Da ste mi na početku karijere rekli da će mi odgovornost biti čuvanje integriteta izbora, ne bih to vjerovao.“

„Ne znam za vas, no ja sam sklon vjerovati da kada netko pravno potvrdi da će nešto učiniti, to onda i učini. Gledajući u retrospektivi, vidim da je to bila greška“ – rekao je osnivač Facebooka.

Također je dodao: „Da ste mi na početku karijere rekli da će mi odgovornost biti čuvanje integriteta izbora, ne bih to vjerovao.“

Zuckerberg je tijekom intervjua također odlučno najavio da će Facebook učiniti sve da popravi situaciju i spriječi da se ovakvo što ponovi u budućnosti.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram