Zatvori
Poslovni Puls
03/04/2018

Indijska škola iz koje dolaze izvršni direktori Microsofta, Adoba i Mastercarda

Što je zajedničko glavnim izvršnim direktorima Microsofta, Adoba i Mastercarda? Odgovor glasi - Hyderabad Public School.

Škola za sinove plemića

Satya Nadella (CEO Microsofta), Shantanu Narayen (CEO Adobea) i Ajay Banga (CEO Mastercarda) pohađali su ovu privatnu školu u Hyderabadu u južnoj Indiji. Danas je grad tehnološki centar, a od 1990. tamo je smješteno i sjedište Microsofta u Indiji.

Hyderabad Public School je osnovana davne 1923.g. kao obrazovna institucija za sinove plemića. Uzor je pronašla u slavom Eton koledžu u Londonu. Temeljne vrijednosti koje škola promiče su „snažno samopoštovanje“ i „tolerancija i poštovanje prema drugima“.

Službeni moto Hyderabad Public School glasi „Budi spreman“. Te bi riječi navodno trebale potaknuti mlade studente da budu duhovno i fizički pripravni da prihvate izazove koje život nudi“.

Škola je rangirana među top 10 u Indiji

Iako prema američkim kriterijima Hyderabad Public School spada u kategoriju privatnih škola, u Engleskoj i Indiji takve škole se ipak smatraju javnim školama. Prošle godine škola je rangirana među top 10 u Indiji.

CEO Microsofta, Satya Nadella izjavio je kako je iskustvo igranja kriketa u HPS-u imalo veliki utjecaj na njegovu profesionalnu karijeru. U posljednjem intervjuu za Wharton Business School, Nadella je spomenuo kako je od školskog trenera kriketa naučio kako balansirati između „vjere u vlastite sposobnosti i otvorenosti prema novim učenjima“.

Stoga, ako želite stvoriti ili  pak postati jedan od najuspješnijih poduzetnika u svijetu, onda je Hyderabad Public School u Indiji svakako vrijedna razmatranja!

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram