Zatvori
Poslovni Puls
22/03/2018

Youtube mijenja pravila o sadržaju s oružjem

Nakon serije potresnih događaja sa masovnim ubojstvima u SAD-u koji su šokirali javnost i pokrenili najveću do sada kampanju i raspravu o američkoj politici dostupnosti oružja za sve građane, Youtube se pridužio nizu kompanija koje su se uključile u borbu protiv zakona o oružju.

Naime sav sadržaj koji koristi platformu da bi direktno prodavao oružje ili dodatke oružju, te sadržaj koji vodi do web stranica koje prodaju oružje je od sada zabranjen. Ova odredba uključuje i prodaju popularnih “bump stock-ova”, dodataka za pušku koji običnu pušku mogu “pretvoriti” u automatsku.

Iako već dugo imamo zabranu prodaje oružja, nedavno smo obavijestili kreatore sadržaja da ćemo raditi određene promjene oko pravilnika o reklamiranju i prodaji automatskih pušaka te dodataka automatskih pušaka.”

Nastavno na “bump stock” Youtube će također zabraniti sve videe koji daju instrukcije o proizvodnji oružja te o procesu pretvorbe obične puške u automatsku.

Promjena stupa na snagu sa idućim mjesecom, a Youtube se oglasio o zakonu: “Stalno radimo promjene i dodatke za naš pravilnik ponašanja. Iako već dugo imamo zabranu prodaje oružja, nedavno smo obavijestili kreatore sadržaja da ćemo raditi određene promjene oko pravilnika o reklamiranju i prodaji automatskih pušaka te dodataka automatskih pušaka.”

Time se Youtube pridružio kompanijama poput Walmarta, Dick’s Sporting Goodsa te Krogera koje su, netom poslije nemilih događaja zabranili prodaju oružja i dodataka oružja mlađima od 21 godinu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram