Zatvori
Dorijan Palić
14/02/2018

Naš dizajner otkriva što se sve promijenilo na portalu i zašto!

Novi portal PoslovniPuls predstavljao mi je veliki izazov, ali budući da i sam tražim mjesto gdje ću pronaći inspirativne vijesti i savjete iz poslovnog svijeta, veću motivaciju nisam mogao naći.

Prije svega, stari je dizajn bio previše natpran sadržajem, koji je zamarao i zbunjivao čitatelje, a mobilna je verzija bila jako loše posložena. Želja je bila pojednostaviti cijelu priču, i omogućiti čitateljima bolji doživljaj i jednostavnije pretraživanje portala.

Smanjili smo količinu kategorija u glavnom izborniku, a na svakom sidebaru na stranici možete pronaći naše kolumniste čiji će broj iz dana u dan rasti.

Što se tiče boja, određene boje mogu značiti veoma različite stvari, ali boje same po sebi ne znače ništa, već smo im kulturološki dodijelili značenja.

Za pozadinu sam odabrao bijelu boju, koja se povezuje sa svjetlom, dobrotom, čistoćom te se smatra savršenom bojom. Puno je pripomogla u cilju da postignemo 'clean look' i olakšam čitanje kvalitetnog sadržaja na portalu.

PoslovniPuls je već bio povezan sa crvenom bojom pa to nisam htio mijenjati, provukao sam ju kroz elemente i vizuale po cijeloj stranici.

Odlučili smo i dio logotipa implementirati u neke elemente stranice, kako bi i on s vremenom dobio na prepoznatljivosti.

Vjerujem da ćete uživati u novom portalu, a svoje komentare možete ostaviti u nastavku.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram