Zatvori
Poslovni Puls
02/02/2018

Vještine koje će u budućnosti biti must-have

Na svom prvom predavanju iz ekonomije naučio sam da je jedan od razloga zašto postoje tvrtke taj što organizacije omogućuju ljudima da zajedno rade učinkovitije i djelotvornije. Međutim, to bi se uskoro moglo promijeniti.

Porastom digitalizacije, pojedinci mogu biti produktivni bez obzira na mjesto gdje se nalaze – bilo da rade u uredu ili u kafiću na drugoj strani svijeta. U tom smislu, digitalne platforme su ponekad jednako nužne i potrebne, kao što je i stvaranje vrijednosti tvrtke. S obzirom da birokracija opterećuje mnoge tvrtke, može se tvrditi da su decentralizirane digitalne platforme produktivnija alternativa. Istovremeno, promjene na tržištu odvijaju se mnogo brže nego prije, otvarajući nove mogućnosti zapošljavanja. To osobito prevladava sada kada strojevi, umjetna inteligencija i robotika drastično i brzo mijenjaju prirodu mnogih poslova i načina na koji radimo.

U tom kontekstu, nameće se pitanje za mnoge mlađe generacije (i njihove roditelje) kako se pripremiti za buduće tržište rada. Prema jednoj popularnoj procjeni, 65% djece koja danas kreću u osnovnu školu, radit će potpuno nove vrste poslova koji još ne postoje![1]  Drugi izvor ističe da bi čak polovica prvostupničkih studija mogla zastarjeti u idućih pet godina.[2] Održale su se značajne rasprave o vještinama koje će budućnost zahtijevati, a uključuju vještine rješavanja problema, kodiranje i kreativno razmišljanje. No, uz njih postoje još tri čimbenika koje vrijedi češće spominjati.

  1. Komunikacijske i društvene vještine.

Prije mnogo godina, smatrao sam da će mi sposobnost komunikacije na poslovnom engleskom biti dovoljna komunikacijska vještina, no bio sam u krivu. Kasnije sam spoznao da je izuzetno važno razvijati sposobnost naracije. Priče često imaju veću moć od logike. Osim toga, ne smijemo zaboraviti na šarm i društvene vještine. Pritom treba pripaziti na društvene mreže. Bez obzira kako se nazivale, te platforme ne usavršavaju nužno vaše društvene vještine. Naprotiv, nedavno istraživanje pokazalo je da bi Facebook mogao potkopati društvene odnose.[3]

Osloniti se na tipkanje – i stoga zanemariti druge metode komuniciranja – moglo bi postupno ukloniti našu sposobnost stvaranja i održavanja socijalnih veza. Kratkoća nam otežava komunikaciju. U istraživanju koje je proveo Twitter, pokazalo se da oni čiji su tweetovi duži imaju veći broj pratitelja, više angažmana, ali i da provode više vremena na internetu.[4]

Komunikacijske i društvene vještine bit će još važnije u svijetu u kojem će strojevi preuzeti mnoge rutinske poslove, jer će međuljudska suradnja i dalje postojati. Društvene interakcije će i dalje biti dio nas jer sve veći broj ljudi stvara karijeru na jednokratnim angažmanima, umjesto radom u jednoj tvrtki. S obzirom da to zahtijeva individualnu 'prodaju' njihovih usluga, morat će biti u stanju izraziti se  govorom i pisanjem, ali i prezentiranjem.

  1. Motivacija.

S razvojem tehnologije u kojem čovjek nestaje, ono što će ga razlikovati od drugih bit će individualna motivacija. Samo kroz motivaciju će konstantno stremiti ka svojem usavršavanju, razvoju vještina i stvaranju novih ideja kako bi u konačnici ponudio inovativna rješenja. Sve je jasnije da učenje postaje cjeloživotna vježba te više ne prestaje u trenutku završetka formalnog obrazovanja.

Žao mi je što, kada drugima postavim pitanje čitaju li knjige, vidim samo nekoliko ruka u zraku, ako ih uopće i ima. Po mom mišljenju, čitanje raznovrsnih tema zasigurno je bolje iskorišteno vrijeme od onog kojeg provedemo na društvenim mrežama. Minuta provedena na Facebooku, WhatsAppu ili na nekoj igrici je minuta koja se može iskoristiti za promišljanje o novim stvarima.

  1. Preuzimanje rizika.

Ovo ne znači da svi trebamo postati poduzetnici, već je riječ o posjedovanju poduzetničke perspektive. Kao što je već navedeno, mnogi od nas u budućnosti više neće raditi samo za jednog poslodavca. To će, stoga, zahtijevati od nas da neprestano tražimo nove ideje i poslove. Čak i oni koji su zaposleni u nekoj organizaciji, napad tehnologije i automatizacije može značiti da će njihove pozicije zastarjeti i nestati. Zbog toga je nužno razvijati poduzetnički talent i tražiti nove prilike, a u tome će nam uvelike doprinijeti bolje komunikacijske vještine i veća motivacija.

Preuzeti rizik također znači prihvatiti nesigurnosti. Sada, više nego ikada, moramo se pomiriti s idejom da stvari možda ipak neće ispasti onako kako očekujemo. Ono što možemo očekivati ​​je, međutim, da ćemo se često "zaokretati" – preokretati strategiju i mukotrpno raditi kako bismo pronašli prave klijente, vrijednost tvrtke i dobro se pozicionirali.

***

Rekavši sve ovo, ako postoji samo jedna ključna osobina/vještina koja nam je potrebna za budućnost, to je samouvjerenost. Volja da se suočimo s vrlim novim svijetom pomoći će nam razviti komunikacijske i socijalne vještine, potaknuti motivaciju i ohrabriti nas u preuzimanju rizika. U tom kontekstu, riječi Michelle Obama nikad se nisu činile važnijima kao sada: "Kroz svoje obrazovanje nisam razvila samo vještine i sposobnost učenja, već sam razvila i samouvjerenost".

***

 

[1] Davidson, C. N. Now You See It: How Technology and Brain Science Will Transform Schools and Business for the 21st Century, Penguin Books, 2012.

[2] Fishman, T. D. and Sledge, L. Reimagining higher education: How colleges, universities, businesses, and governments can prepare for a new age of lifelong learning, Deloitte University Press, 2014.

[3] Kross, E. et al. “Facebook Use Predicts Declines in Subjective Well-Being in Young Adults”, PLoS ONE 8(8), 2013.

[4] Rosen, A. Tweeting Made Easier, 2017 https://blog.twitter.com/official/en_us/topics/product/2017/tweetingmadeeasier.html

 

AUTOR: Terence Tse, predavač pri COTRUGLI Business School

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram