Zatvori
Poslovni Puls
29/07/2017

Starbucks planira rast tržišta u Kini s ugovorom od 1,3 mlrd. dolara

Starbucks je u četvrtak obajvio kako će otkupiti preostalih 50% dionica zajedničkog poduhvata u istočnoj Kini transakcijom od 1,3 milijarde američkih dolara, što će označiti najveću pojedinačnu kupovinu u povijesti tvrtke...

Lanac prodavaonica kave sa sjedištem u Seattleu će steći 100% vlasništva nad približno 1 300 prodavaonica u Šangaju, te pokrajinama Jiangsu i Zhejiang, nakon što kupi ostatak dionica od svojih poslovnih partnera, korporacija Uni-President Enterprises i President Chain Store, sudeći prema objavi iz četvrtka.

Kina je tvrtkino najbrže rastuće tržište izvan Sjedinjenih Američkih Država kada govorimo o broju prodavaonica i kupnjama ostvarenim tekućim investicijama tvrtke u zemlji.

U izjavi, Starbucks je potvrdio svoju predanost ostvarivanju upravljanja s 5 000 prodavaonica u kopnenom dijelu Kine do 2021.

Dionice Starbucksa su porasle za 1,72% do 58,94 dolara po dionici u dnevnoj trgovini u četvrtak nakon što je vijest objavljena.

Istočna Kina je važna i strateška regija za Starbucks, sa Šangajem u kojem ima gotovo 600 prodavaonica, što je globalno najveći broj prodavaonica u bilo kojem gradu u kojem je prisutan Starbucks.

U prosincu 2017., Šangaj će također biti prvi grad izvan Sjedinjenih Američkih Država u kojem će Starbucks otvoriti svoju prodavaonicu visoke klase Roastery, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram