Zatvori
Poslovni Puls
29/06/2017

Sjajni rezultati za hrvatske inovatore u Poljskoj

Hrvatska je u svijetu prepoznata kao zemlja inovacija. Samo od početka ove godine naši su se inovatori predstavili na četiri velike svjetske izložbe inovacija – u malezijskom Kuala Lumpuru, Pittsburghu i Iasiu, a kući su se vratili s brojnim priznanjima, nagradama i komercijaliziranim inovacijama. Takav su uspjeh upravo ponovili i u Poljskoj...

U konkurenciji brojnih poljskih inovacija i 15 država iz cijeloga svijeta 9 hrvatskih inovatora i poduzetnika osvojilo je 12 nagrada. Najuspješniji hrvatski izlagač bio je Vjekoslav Majetić, Dok-Ing s inovacijom TOM-TOM, Multifunkcionalno električno komunalno vozilo, nagrađen platinom.

Osobito smo ponosni na još jedan sjajan uspjeh mladih zagrebačkih inovatora, učenika Poštanske i telekomunikacijske škole Zagreb, Davida Tepavca i Maria Poleti Kopešića, s mentorima Željkom Šafranom i Dragom Jurinom. Njihovo Mjerilo i generator Schumannovog zračenja je dobio zlatnu medalju i posebnu nagradu vodeće Iranske organizacije inovatora.

Veliku dodanu vrijednost ukupnom uspjehu ovog nastupa i ovog puta je ostvarila Hrvatska gospodarska komora, pripremom i uspješnom provedbom Inovacijske misije.

Cilj Inovacijske misije bio je usmjeren upravo na komercijalizaciju hrvatskih inovacija te na poticanje poslovne suradnje između Hrvatske i Poljske. U sklopu Inovacijske misije hrvatske tvrtke održale su ukupno 24 B2B sastanaka sa potencijalnim poslovnim partnerima iz Poljske te su iskoristile 10. Međunarodnu izložbu ekonomskih i zanstvenih inovacija INTARG kako bi pokušale stvoriti novu platformu kojom će povezati znanstvena i istraživačka područja s poslovanjem. Hrvatskim inovatorima omogućeno je da drugim svjetskim inovatorima i tvrtkama prezentiraju svoje rezultate, a uz njih i specijaliziranoj i otvorenoj javnosti. Poslovni sastanci održani su s posebno inovativnim tvrtkama, znanstveno-tehničkim parkovima i centrima, znanstvenim ekipama, pojedinačnim istraživačima, sveučilištima, institucijama i drugim organizacijama i tvrtkama bez kojih istraživanje, razvoj i inovacije te njihova primjena u praksi ne bi bili mogući. Primatelji rezultata istraživanja i razvoja predstavili su uspješno pokretanje inovacija u praksi i imali su priliku za stjecanje novih tema i partnera za buduće projekte. Posjetitelji su vidjeli sve aktivnosti i završne, otvorene ili planirane projekte.

Hrvatsko izaslanstvo uživalo je izuzetnu dobrodošlicu organizatora izložbe, kompanije Eurobusiness-Haller uz izniman interes poljskih posjetitelja. Brojni Poljski inovatori, poduzetnici i znanstvenici, najavili su sudjelovanje na 42. hrvatskom salonu inovacija INOVA-BUDI UZOR u studenom ove godine u Osijeku.

Organizatori ovogodišnjeg nastupa hrvatskih inovatora su Savez hrvatskih inovatora i Savez inovatora Zagreba uz vrijednu potporu Gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića i Hrvatske gospodarske komore, navodi se u priopćenju iz HGK.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram