Zatvori
PoslovniPuls
01/06/2023

Kemijski div BASF poziva hrvatske startupe i inovatore da se prijave na natjecanje

Najveća svjetska kemijska tvrtka BASF ponovno otvara prijave za veliko natjecanje u inovacijama, koje uključuje startupove i inovatore iz Hrvatske. Sudjelovanje je besplatno, a prijavljene ideje trebaju ponuditi konkretna rješenja u području zelene i digitalne tranzicije. BASF Innovation Hub 2023 fokusiran je na čistu tehnologiju, cirkularnost i strategiju “od polja do stola”– a više o temama možete pročitati na službenoj web stranici natjecanja.

“Svijet startupova je uzbudljivo mjesto jer nikad ne znate kakve se ideje kriju iza umova ljudi koji stvaraju od nule, i to inovacije koje mogu olakšati živote ili poboljšati potrebe čovječanstva. Naravno, sve te ideje ostaju samo na papiru ako im se ne pruži potrebna podrška da se materijaliziraju, postanu korisne, primjenjive i održive na slobodnom tržištu. Održivost stoji iza ovogodišnjeg Innovation Huba jer je naša sveobuhvatna tema – Envision 2050 – u skladu s našom vizijom da će Europa postati prvi klimatski neutralan kontinent do 2050.”, rekao je Simon Franko, glavni direktor tvrtke BASF za Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu te Sloveniju.

Prijave za BASF Innovation Hub počinju danas i traju do 29. rujna u ponoć, a jedini uvjet za sudjelovanje je da su startup članovi ili samostalni inovatori stariji od 18 godina. Sudionici iz Hrvatske imat će priliku predstaviti svoje ideje sa sudionicima iz Slovenije, Srbije, Mađarske i Bosne i Hercegovine. Dva pobjednika tog natjecanja automatski će se kvalificirati za veliko finale, gdje će još jednom predstaviti svoje ideje s ostalim pobjednicima iz 11 zemalja srednje i jugoistočne Europe. Pobjedniku velikog finala pripast će nagrada u iznosu od 5.000 eura bruto, navodi se u priopćenju.

Simon Franko navodi da je Innovation Hub važan događaj te da je sretan što će osim razvojne podrške za pobjednika, tvrtka svim sudionicima rado pružiti i druge vrste podrške kao što su izlaganje, stručnost i mogućnosti umrežavanja.

“Živimo u vremenu naglog razvoja kada je put od ideje do realizacije tehnički izvediviji nego prije pedeset ili čak dvadeset godina. Smatram da korporacije sa svojom razvijenom infrastrukturom i svojim stručnjacima imaju iskustvo koje trebaju nesebično podijeliti s inovatorima. Na nama je da poguramo razvoj, ali i potaknemo kulturu poduzetništva i samostalnost inovatora. BASF Innovation Hub predstavlja naš doprinos stvaranju prijateljske i konstruktivne konkurencije, koja će motivirati perspektivne inovatore da rade još više i tako razvijaju rješenja koja će nas još brže odvesti u zeleniju i čišću budućnost”, objašnjava Franko, zaključuje se u priopćenju.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram