Zatvori
Poslovni Puls
23/05/2017

Rusija i Turska žele povećati međusobnu trgovinu

Rusija i Turska su potpisale deklaraciju o uzajamnom ukidanju ograničenja u trgovini, deklaraciju su potpisali zamjenici premijera dviju država - Arkadij Dvorkovič i Mehmet Şimşek...

Svečanosti potpisivanja nazočili su premijer Rusije Dmitrij Medvedev i premijer Turske Binali Yıldırım, prenosi RIA Novosti.

Moskva je uvela embargo na isporuke niza proizvoda iz Turske u siječnju 2016. Te su mjere bile odgovor na napad turskih zrakoplovnih snaga na Su-24 u Siriji.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je početkom svibnja razgovarao s turskim kolegom Recepom Tayyipom Erdoğanom. Nakon susreta je Putin izjavio da su se strane uspjele dogovoriti o "sveobuhvatnom rješenju" po pitanju ukidanja trgovinskih ograničenja.

U ponedjeljak su o situaciji raspravili premijeri dviju zemalja Dmitrij Medvedev i Binali Yıldırım, čiji se susret održao na marginama summita Organizacije za crnomorsku ekonomsku suradnju (BSEC). U okviru posjeta u Istanbul ruski premijer također na rasporedu ima pregovore s Erdoğanom, prenosi RBTH.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram