Zatvori
Poslovni Puls
22/05/2017

S radom započela BMW-ova kineska tvornica

BMW Brilliance Automotive (BBA) u petak je u rad pustila rad novi pogon za sastavljanje proizvoda u Shenyangu, glavnom gradu sjeveroistočne kineske pokrajine Liaoning...

Pogon u okrugu Dadong, u koji je ukupno uloženo 7,6 bilijuna yuana (1,11 bilijuna američkih dolara), pojačat će ukupni proizvodni kapacitet BBA na 450.000 jedinica godišnje.

U gradu Shenyangu trenutno se nalaze dva pogona za sastavljanje cijelih vozila, pogon za motore i centar za istraživanje i razvoj (R&D), što taj grad čini jednim od najvećih proizvodnih baza grupe BMW na svijetu.

Novi pogon za sastavljanje modeliran je na temelju njemačkog industrijskog koncepta 4.0, te objedinjuje sofistificirane tehnologije poput VR-a, pojačane proizvodnje, laserskog skeniranja i analize programskih pogrešaka u čitavom procesu proizvodnje.

Kina je postala jedan od najvećih tržišta za BMW motorna vozila. BBA proizvodnja u Shenyangu u prošloj je godini premašila 300.000 jedinica, što je otprilike jedna osmina svjetske proizvodnje BMW-a.

BBA je u Shenyangu osnovan 2003. Početni je kapacitet iznosio nekoliko tisuća jedinica godišnje. U 2016. godini kapacitet je narastao na 316.000 jedinica. BBA je također na tom području stvorio 16.000 poslova, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram