Zatvori
Poslovni Puls
24/04/2017

Otvorene prijave za IKEA hacking natjecanje

Otvorene su prijave za HACKING IKEA natjecanje koje će začiniti ovogodišnje, drugo izdanje festivala Design District Zagreb. Svi zaljubljenici u IKEA proizvode i DIY kulturu, dizajneri, ali i entuzijasti, neovisno o profesionalnom statusu, dobi ili državljanstvu mogu se prijaviti do 17. svibnja putem web stranice festivala Design District Zagreb...

Tema ovogodišnjeg natjecanja su Suvremeni oblici suživota, a zadatak finalista koje će profesionalni dizajneri i predstavnici tvrtke IKEA odabrati temeljem motivacijskog pisma i referentnih radova, bit će prenamjena i/ili dorada bilo kojeg IKEA proizvoda kako bi oni dobili novu (ili dodatnu) funkciju u domu.

„Naš svakodnevni život uvelike se promijenio, fleksibilniji je, a dinamika socijalnih interakcija je drugačija. Primjerice, kuhinja više nije samo mjesto za pripremanje obroka, već može biti i ured, mjesto za servisiranje bicikla ili druženje s članovima obitelji. Kako bi doskočili ovim promjenama, većina ljudi razvija nove navike i rituale u životu kod kuće. Zato ovim natječajem želimo potaknuti građane da ne slijede velika očekivanja i tuđa mišljenja, već svoj dom prilagode vlastitim potrebama i željama“, istaknuo je Igor Štefanac, PR menadžer IKEA Hrvatska.

Istraživanje Life at Home koje je IKEA provela u 13 svjetskih metropola, uključujući i Zagreb, pokazalo je kako svaki treći stanovnik Zagreba voli izrađivati, prepravljati i sastavljati stvari za svoj dom. „Stoga pozivam sve kreativce i profesionalce da se prijave na HACKING IKEA natjecanje i na svoj, jedinstven način, prenamijene ili dorade postojeće IKEA proizvode kako bi oni dobili novu ili dodatnu funkciju u domu“, dodao je pritom Igor Štefanac.

Imena finalista natječaja bit će poznata 19. svibnja, nakon čega će finalisti, u suradnji s mentoricama, dizajnericama Ninom Bačun i Ivanom Fabrio, razraditi ideju hakiranja željenih IKEA proizvoda. Finale natjecanja održat će se 13. i 14. lipnja, za vrijeme trajanja festivala Design District Zagreb. Pobjednik, koji će biti poznat 15. lipnja, osvojit će IKEA darovnu karticu te putovanje na manifestaciju Democratic Design Days, u švedskome gradu Älmhultu gdje je smještena IKEA of Sweden AB, zadužena za dizajn i razvoj IKEA asortimana. Za ostale finaliste IKEA je osigurala vrijedne darovne kartice, navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram