Zatvori
Poslovni Puls
31/01/2017

Dubrovačka i zagrebačka turistička ponuda predstavljene na NYT Travel Show-u

Četrnaestu godinu zaredom u konferencijskom centru Jacob K. Javits održan je New York Times Travel Show, najposjećeniji turistički sajam na istočnoj obali SAD-a koji je bio otvoren od 27. do 29. siječnja...

Na sajmu je ove godine nastupilo 500 izlagača iz 150 zemlja, od kojih je čak 40 posto novih izlagača. Uz američko predstavništvo Hrvatske turističke zajednice, na sajmu su nastupile turističke zajednice Grada Zagreba, Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije te dvije domaće tvrtke, Katarina Line i Aktivni Odmor d.o.o. Raznolika ponuda destinacija iz cijelog svijeta predstavljena je u 16 paviljona, a bogati program sajma uključivao je i „Meet the Experts“ radionice te brojne kulturne i kulinarske nastupe na pet kulturnih pozornica, koje su okupile više od 29.000 posjetitelja i turističkih djelatnika.

“Da je Hrvatska definitivno poželjna turistička destinacija među američkim turistima pokazuje i velik interes iskazan za destinacijske prezentacije Zagreba, Dubrovnika i Kvarnera, u sklopu kojih su se dodjeljivala i nagradna putovanja, kao i opća posjećenost štandova hrvatskih predstavnika.” ističu iz HTZ-a. Također, popularnost Hrvatske već drugu godinu zaredom potvrđuje i članak objavljen na portalu uglednih novina New York Time pod naslovom „52 Places to Go in 2017“, a u sklopu kojega su navedene dvije hrvatske destinacije – Dubrovnik na 6. mjestu te Istra na 41. mjestu.

Inače, u Dubrovačko-neretvansku županiju je u 2016. godini posjetio zavidan broj turista iz SAD 97.600, s ostvarenih 286.000 noćenja i porastom od 10% u odnosu na godinu ranije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram