Zatvori
Poslovni Puls
24/01/2017

EU financira izgradnju autoceste u Poljskoj

Europska unija je najavila kako će osigurati 315 milijuna eura iz kohezijskih fondova bloka kako bi financirala produžetak A1 autoceste u Poljskoj, izvijestila je poljska tiskovna agencija u ponedjeljak...

Sredstva će biti upotrebljena za dionicu autoceste između Czestochowe i Pyrzowica, koja je dio prometnog koridora između Baltika i Jadrana.

Prema objavi Europske komisije, izvršnog tijela EU-a, glatke poveznice kroz EU pomažu lokalnim gospodarstvima u održavanju konkurentnosti i donose opipljive i pozitivne promjene u svakodnevne živote građana.

Autocesta A1 je ključna ruta kroz Poljsku na pravcu sjever-jug i smještena je duž međunarodne rute E75 i u Europskom koridoru VI. Do sada je Poljska završila 430 km autoceste.

Ukupna planirana dužina A1 autoceste je 586 km. Potreban produžetak Czestochowa-Pyrzowice trebao bi biti dovršen do sredine 2019, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram