Zatvori
Poslovni Puls
17/01/2017

Marić: Spremni smo servisirati naše financijske obveze

Ministar financija Zdravko Marić istaknuo je da je vlada spremna za servisiranje značajnih ovogodišnjih otplata i refinanciranje dospjela duga...

U izjavi novinarima uoči svoga predavanja "Porezna reforma i utjecaj na proračunske prihode jedinica lokalne i regionalne samouprave" u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu, Marić je podsjetio da 8. veljače dospijeva domaće izdanje desetogodišnje kunske obveznice iz 2007. godine od pet i pol milijardi kuna, koju država mora refinancirati.

"Do tog trenutka računamo s jednim domaćim izdanjem", rekao je Marić.Dodao je kako se suzdržava od prejudiciranja bilo kakvih uvjeta zaduženja. Istaknuo je da vlada kod plana otplate dospjelih obveza uzima u obzir cijelu godinu te da, uz državni proračun, ove godine ima dosta ambicioznu agendu i raspored s refinanciranjem i restrukturiranjem dugova, prije svega kompanija u cestarskom i autocestarskom biznisu.

Za njih smo, kaže Marić, predvidjeli početak procesa tijekom drugog tromjesečja i vjerojatno egzekuciju tijekom trećeg tromjesečja, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram