Zatvori
Poslovni Puls
12/01/2017

Koje će biti posljedice (novih) američkih sankcija prema Rusiji?

Sankcije koje su predložili američki senatori mogle bi naštetiti ne samo odnosima zemlje s Rusijom, već bi mogle nanijeti štetu i globalnoj ekonomiji, izjavio je glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov na brifingu u srijedu, prenosi list Izvestija...

"Zasigurno će ograničenja ovog tipa nanijeti dodatnu štetu, i to ne samo bilateralnim odnosima, već i, po mom mišljenju, na planu globalne ekonomije i globalnog energetskog tržišta. Naravno, moguće su i određene negativne posljednice i za našu zemlju", rekao je Peskov za novinare.

Predstavnik Kremlja je naglasio da su ruska ekonomija i ruski energetski sektor u posljednje dvije godine dokazali da "prilično sigurno stoje na nogama".

"Prema tome, nema nikakve sumnje da će sam sustav, sam sektor te ekonomije naći odgovarajuće kompenzacijske mjere u cilju smanjenja moguće štete od takvih postupaka, ako oni budu provedeni", rekao je on.

Peskov je izrazio nadu da će američki partneri moći "trezvenije sagledati situaciju".

Jučer je grupa senatora demokrata na čelu s Johnom McCainom u američkom kongresu podnijela nacrt zakona koji uključuje uvođenje novih sankcija, javlja RBTH.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram