Zatvori
Poslovni Puls
15/11/2016

Šefica ruske središnje banke upozorila: Čekaju nas vrlo tri teške godine!

Predsjednica Banke Rusije Elvira Nabiullina najavila je da se treba pripremiti na tri teške godine za unutarnje i vanjske uvjete ruskog gospodarstva...

To je izjavila na zajedničkoj sjednici odbora Državne Dume za financijsko tržište, proračun i poreze i odbora za ekonomsku politiku, industriju, inovativni razvoj i poduzetništvo.

"Očekujemo da će u sljedeće tri godine vanjski uvjeti za naše gospodarstvo ostati, na žalost, komplicirani, a i unutarnji uvjeti neće biti jednostavni te zasad ne očekujemo značajno restrukturiranje gospodarstva i povećanje njegovog potencijala", citira Naibullinu TASS, a prenosi list Izvestija.

Banka Rusije procjenjuje da će potencijalne stope gospodarskog rasta biti niže od 2%, osim ako se ne realiziraju strukturalne promjene.

Nabiullina je naglasila da je najvažniji rezultat prilagodbe gospodarstva novim uvjetima činjenica da je gospodarstvo počelo "ispipavati" novi model razvitka. U tom je slučaju zadaća Banke Rusije podržati ovaj proces i osigurati stabilne financijske uvjete kako bi se formirali unutarnji izvori ulaganja, prenosi RBTH.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram