Zatvori
Poslovni Puls
11/11/2016

Alibaba u samo sedam minuta prodala robu u vrijednosti od 1,47 milijardi dolara!

Kineski kupci odbacili su bilo kakvu zabrinutost zbog usporavanja gospodarstva s obzirom da su u petak, u prvih sedam minuta online prodaje povodom kineskog Dana samaca, kupili robe u vrijednosti 10 milijardi juana (1,47 milijardi američkih dolara)...

Alibaba je objavila kako je prodajom opet postavila nove rekorde. Prošle godine su u 12 minuta dosegli isti iznos.

Ove godine u prvom satu je otišlo nevjerojatnih 35,3 milijardi yuana.

Slično poput onoga što su Crni petak i Cyber ponedjeljak u SAD-u, kineski Dan samaca je najveći festival kupovine u svijetu s tim da je Alibaba u 24 sata prodaje prošle godine utržila bruto iznos od 91,2 milijarde yuana.

Rekordi prodaje probijaju se svake godine otkako je gigant e-poslovanja uveo ovaj ''praznik'' u svoju službenu prodaju na ovaj datum 2009. On se na kraju pretvorio u šoping ekstravaganzu kojoj su se priključili svi.

Ovaj događaj se također globalizira uz sve veći broj inozemnih brandova koji pokušavaju pristupiti kineskim potrošačima te rastući broj kupaca izvan Kine ima za cilje iskoristiti dobre ponude tijekom tog dana.

Fung Business Intelligence Center objavio je početkom studenog izvješće u kojem se procjenjuje kako bi Alibaba mogla svjedočiti 40 posto većem valu prodaje povodom ovogodišnjeg Dana samaca.

E-poslovanje je postao ključan preokret kada je riječ o kineskoj trgovini na malo i to je svakako nevjerojatno preoblikovalo način na koji ljudi kupuju u ovoj zemlji.

Statistike londonskog eMarketera pokazale su da će se maloprodaja u Kini povećati ove godine za 35,6 posto odnosno na 899.09 milijardi američkih dolara što predstavlja više od 18 posto ukupne maloprodaje. Do 2020. godine e-prodaja na malo činit će više od trećine ukupne maloprodaje u Kini.

Značajan rast e-trgovine u Kini u konačnici je potaknuo razvoj logističke industrije i tehnologije za online plaćanje.

Statistike iz Alibaba pokazuju da je oko 90 posto transakcija obavljeno bežičnim uređajima, kao što su pametni telefoni, u prvih 30 minuta ovogodišnjeg šoping festivala. Prve najbrže narudžbe su uspješno dostavljene u roku od samo 13 minuta, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram