Zatvori
Poslovni Puls
07/11/2016

Kina prošle godine "izvezla" 128 milijuna turista

Najnovije izvješće koje je objavila kineska Akadmija za turizam pokazuje da je Kina je imala najveći broj ''izlaznih'' turista u svijetu tijekom 2015. godini...

Ta brojka je povećana gotovo deseterostruko u posljednjih 15 godina, dosegnuvši 128 milijuna prošle, što je daleko više onih zabilježenih u SAD-u i Velikoj Britaniji.

Prema izvješću, kineski potrošači potrošili su masivnih 292 milijardi američkih dolara u inozemstvu, što je povećanje u odnosu na prethodnu godinu za 10% te čini više od 23 posto svih izlaznih potrošnja ostvarenih u svijetu prošle godine.

Kineski turistički sektor također je prošle godine ostvario više od četvrtine radnih mjesta u sklopu svjetske turističke industrije.

Istraživači ističu da je Kina također zauzela prvo mjesto u svijetu po broju izlazne turističke potrošnje, ali i one domaće potrošnje te tu domaćih turista koji putuju po Kini te zapošljavanja u turističkom sektoru.

Potrebno je naglasiti da se ovo izvješće izdaje na godišnjoj razini od 2011, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram