Zatvori
Poslovni Puls
26/10/2016

Sergej Lavrov kritizira: Njemačka žrtvuje ekonomske interese zbog politike

"Njemačka slijepo prati rusofobnu manjinu u Europskoj uniji i žrtvuje ekonomske interese zbog politike", kaže ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov...

Ruski ministar vanjskih poslova ovakvu je izjavu dao na susretu s članovima Udruženja europskog biznisa. On pritom nije krio da je ova vanjskopolitička taktika Berlina za Moskvu veoma čudna, prenosi Rossijskaja gazeta.

"Čudi nas to da pragmatični članovi Europske unije koji su tradicionalno privrženi realnoj politici slijepo prate rusofobne manjine i traže da u odnosima s Moskvom politika ide ispred ekonomije", citira Lavrova agencija TASS. "Vrlo smo začuđeni kada od njemačkog rukovodstva čujemo takve izjave. Vjerojatno smo mnogo griješili u pokušajima da ocijenimo njemački karakter tijekom stoljetnih veza s tom velikom državom".

Ruski ministar vanjskih poslova je također primijetio da Amerikanci pokušavaju umjetno stvoriti dojam da se Rusija miješa u izbore američkog predsjednika. "Neću komentirati perspektive izbora u SAD-u. I bez toga se umjetno stvara dojam da se Rusija aktivno miješa u te procese", objasnio je Lavrov, dodavši da predsjednički kandidati vjerojatno i nemaju što reći svojim biračima kad je glavna tema diskusije "tko je čija marioneta". "Za mene je to zapanjujuće. Čak i ako se uzme u obzir vrlo ozbiljna specifika američke političke kulture, ova kampanja je jedinstvena svoje vrste i ne služi na čast našim američkim kolegama", prenosi RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram