Zatvori
Poslovni Puls
25/10/2016

Nijemci u prvoj polovici godine u Rusiju uložili 1,73 mlrd. eura

U prvoj polovici ove godine obujam izravnih investicija iz Njemačke dostigao je 1,73 milijarde eura. Istovremeno je za cijelu 2015. godinu taj pokazatelj dostigao 1,78 milijardi eura...

"Samo u drugom kvartalu 2016. godine njemačke kompanije uložile su 655 milijuna eura, tri puta više nego u istom razdoblju prošle godine", navodi se u članku, prenosi RIA Novosti.

Jedno od sredstava za privlačenje stranih investicija u Rusiju je takozvani specijalni investicijski ugovor. Primjerice, njemačka kompanija Claas, jedan od vodećih proizvođača poljoprivredne mehanizacije u svijetu, potpisala je specijalan investicijski ugovor s Ministarstvom industrije, kojim je tvrtka dobila status "ruskog proizvođača", te može potraživati državne subvencije.

Strane kompanije se sa svoje strane obvezuju ulagati u proizvodnju koja zasad u Rusiji ne postoji. Minimalni iznos investicija mora iznositi 10 milijuna eura, prenosi RBTH.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram