Zatvori
Poslovni Puls
07/10/2016

Kinezi konkuriraju Virginovom projektu svemirskog turizma

Virgin Galactic, tvrtka koju je 2004. osnovao bogataš Richard Branson, tvrdi da je prva svjetska tvrtka za komercijalne letove u svemir unatoč tome što još nije napravila ni jedan. Branson neprekidno tvrdi da će to napraviti kroz nekoliko godina, ali je gubitak jednog od zrakoplova 2014., točnije VSS Enterprisea, nesumnjivo odgodio raspored...

U ponedjeljak je New Scientist objavio da se Virgin Galactic sada suočava s izazovima koje predstavlja projekt kineskog svemirskog turizma.

Očigledno je kineska Akademija za lansirna vozila i tehnologiju napravila plan za letjelicu koja bi u svemir mogla povesti čak 20 putnika, što je za 14 osoba više negoli u planu ima Virgin Galactic.

Postoje također i druge razlike. Kineska letjelica će poletjeti vertikalno - slično kao što se tradicionalno lansiraju svemirski brodovi te će sletjeti na natrag na Zemlju te će se moći koristiti još nekih 50 puta.

Nasuprot tome, Virgin Galactic namjerava koristiti letjelicu koja će se odvojiti od 'matičnog broda - što znači da će doletjeti na određenu visinu na drugoj letjelici, a iskustvo polijetanja biti će slično onome kao kod komercijalnog zrakoplova. Ta će se letjelica moći koristiti mnogo više od 50 puta.

Možda će u budućnosti biti prostora za obe svemirske struje na tržištu. Branson je toliko uvjeren u svoj budući uspjeh da je u ponedjeljak objavio planove za izgradnju hotela za svoje galaktičke goste, piše CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram