Zatvori
Poslovni Puls
04/10/2016

Medvedev: Imamo ekonomske probleme koje ne možemo riješiti ni u idućih 10 godina

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da sankcije nisu glavni problem ruske ekonomije. Ovo mišljenje premijer je izrazio u intervjuu za Pervij kanal koji je objavljen na vladinim stranicama u nedjelju, 2. listopada...

"Reći ću iskreno, sankcije su loše, ali nisu glavni problem. U našoj ekonomiji, kao što je poznato, u posljednjih desetak godina nakupili su se strukturalni problemi, odnosno deformacije u cjelokupnom ekonomskom sustavu", pojasnio je Medvedev, prenosi Lenta.ru.

Medvedev je ocijenio da te probleme nije moguće riješiti ni u narednih deset godina, jer cjelokupan ekonomski sustav vuče korijene još iz vremena SSSR-a.

"Naravno da postoje i pozitivne i negativne posljedice toga. Bilo kako bilo, sustav zahtijeva reforme, a za to je neophodno vrijeme. Zato će gospodarski rast ovisiti o tome koliko ćemo u tim reformama biti uspješni", dodao je premijer.

Medvedev je dodao da ruska vlada očekuje da će negativni trendovi, koji su zabilježeni prethodnih nekoliko godina, u potpunosti nestati, prenosi RBTH.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram