Zatvori
Poslovni Puls
23/09/2016

BAT sada drži više od 50 posto hrvatskog tržišta cigareta

U proteklih godinu dana British American Tobacco (BAT) uspješno je integrirao hrvatski TDR u svoj globalni sustav. Tržišni udio BAT-a u Hrvatskoj kontinuirano raste te je dosegnuo 52,8 posto, a brendovi koji su najviše doprinijeli porastu su Rothmans, Lucky Strike te Dunhill. Tržišni udio BAT-a u Bosni i Hercegovini dosegnuo je 30 posto, navodi se u priopćenju...

Od dolaska u Hrvatsku i investicije veće od 500 milijuna eura za kupnju TDR-a, BAT je nastavio s ulaganjima. Ove je godine investirano 20 milijuna eura, a za naredno razdoblje planira se ulaganje dodatnih 30 milijuna eura u tvornicu u Kanfanaru. Zahvaljujući dodatnim ulaganjima u poboljšanje kvalitete, tvornica u Kanfanaru među prvima u svijetu instalirala je naprednu TASTEloc tehnologiju te sve više dobiva na značaju i važnosti unutar cijele BAT grupacije.

“BAT je kao najveći investitor u Hrvatskoj tijekom posljednjih nekoliko godina iznimno zadovoljan dosadašnjim rezultatima poslovanja u Hrvatskoj, gdje ostvarujemo rast tržišnog udjela svakoga mjeseca u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Počeli smo izvoziti na nova strana tržišta, primjerice Njemačku, Mađarsku, Grčku ,Bugarsku i mnoge druge. Najviše smo zadovoljni kvalitetnim i talentiranim zaposlenicima u cijeloj regiji. Siguran sam da su svi navedeni pokazatelji čvrsta osnova za daljnji rast i razvoj kompanije“, istaknuo je predsjednik Uprave BAT Adria, Ram Addanki.

Tvornica u Kanfanaru proizvodi oko 7,5 milijardi komada cigareta, od čega se čak 60 posto izvozi na strana tržišta. U BAT Adria klasteru zaposleno je više od 2.500 radnika.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram