Zatvori
Poslovni Puls
22/09/2016

Britanska premijerka: Nećemo okrenuti leđa Europskoj uniji!

Britanska premijerka Theresa May iskoristila je svoj prvi govor Ujedinjenim narodima kako bi naglasila da Ujedinjeno Kraljevstvo ostaje globalni igrač, unatoč planiranom povlačenju iz Europske unije...

"Kada su Britanci glasali za napuštanje EU-a nisu glasali za zatvaranje ili napuštanje naših partnera u svijetu. Ujedinjeno Kraljevstvo će biti siguran, jak i pouzdan međunarodni partner, vjeran univerzalnim vrijednostima koje dijelimo.

Theresa May se također obratila UN-ovom sastanku na vrhu o izbjeglicama, najavljujući novo britansko raspoređivanje trupa u Somaliji kako bi pomogli iskorijeniti militantnu skupinu al-Shabaab.

"Najveće prijetnje našem blagostanju i sigurnosti ne priznaju i ne poštuju međunarodne granice i ako se usredotočimo samo na ono što radimo kod kuće, posao će biti jedva na pola obavljen. Ovo nije vrijeme da se okrenemo od Ujedinjenih Naroda, već vrijeme da se okrenemo prema njima."

Vojska Ujedinjenog Kraljevstva će poslati preko 200 vojnika u Somaliju kao "vojne savjetnike."

Theresa May kaže kako će nova britanska vojna ispostava također biti uspostavljena u glavnom gradu Somalije, Mogadishu.

Također je rekla kao će Britanija iduće godine biti domaćin međunarodne konferencije koja će se baviti pitanjima u Somaliji i drugim zemljama na rogu Afrike, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram