Zatvori
Poslovni Puls
13/09/2016

Lošinj se može pohvaliti s impresivnim turističkim rezultatima

Već osam godina zaredom Lošinj je u rujnu dosegnuo 2 milijuna noćenja, a ove godine dva dana ranije u odnosu na prethodnu 2015. godinu...

Nakon izvrsnih turističkih rezultata u kojima je ostvareno 1.855.972 noćenja te 238.769. dolazaka u prvih osam mjeseci 2016. godine, Lošinj se svrstao u vodeće hrvatske destinacije s najviše ostvarenih noćenja. Zahvaljujući prirodnim bogatstvima, raznolikoj ponudi, brojnim investicijama, ali isto tako odgovornosti i kreativnosti stanovnika koji svakodnevnom suradnjom pomažu podizanju kvalitete ponude i zajedničke vizije arhipelaga, Lošinj se danas može pohvaliti odličnim turističkim rezultatima.

„Već godinama se možemo pohvaliti dobrim turističkim rezultatima s ostvarenih 2 milijuna noćenja. Obzirom da je cilj pokretanja destinacijskog brand menadžmenta 2006. godine bio turističku ponudu koncentrirati na cjelogodišnje poslovanje, odlučili smo osmisliti i organizirati projekte i dodatne programe koji zadovoljavaju potrebe gostiju tijekom cijele godine. Svoj dolazak u rujnu i listopadu najavljuju gosti iz raznih europskih područja, osobito orijentirani na wellness i zdravstveni te aktivni i sportski turizam. Zahvaljujući brojnim prirodnim činiteljima i bogatijoj ponudi Lošinj ima sve predispozicije za postizanje uspješnog cjelogodišnjeg poslovanja, baš poput davne 1912. godine kada je ostvarivao više noćenja u zimskom periodu godine“ izjavio je gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Gari Cappelli te najavio bolje i kvalitetnije planove i programe za 2017. godinu. Kvalitetnim destinacijskim menadžmentom, kao i tradicijom zdravstvenog turizma Lošinj je razvio brend zdravlja i vitalnosti, stoga su aktivni odmor, wellness i zdravlje, kao i mogućnost cjelogodišnjeg poslovanja, vodeći aduti turističke ponude otoka vitalnosti.

Lošinj u rujnu očekuje brojne posjetitelje za koje je pripremio raznovrsna događanja ističu iz TZ Malog Lošinja te dodaju kakosu za ljubitelje kulturnog turizma tijekom cijele godine otvorena su vrata Muzeja Apoksiomena i Lošinjskog muzeja. Također, duga pomorska tradicija nastavlja se i danas, te se nakon Lošinjske regate pasara na vesla, nerezinskom uvalom zajedrit će brojne barke i jedrenjaci u sklopu 40. Nerezinske regate tradicijskih barki na jedra. Cresko lošinjskim arhipelagom utrkivat će se sudionici trail utrke Cres & Lošinj trail weekend. Lošinj i u budućnosti najavljuje nastavak brojnih kvalitetnih programa te ostvarivanje novih suradnji u projektima od kvalitetnog turističkog značaja što je odlična vijest kao i preduvijet za produženje turističke sezone tj. dobru posezonu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram