Zatvori
Poslovni Puls
27/07/2016

Valamar potiho ulazi u biznis s privatnim smještajem

Valamar Riviera pokrenula je projekt razvoja difuznog hotela u Poreču objavom poziva za iskazivanje interesa vlasnika privatnog smještaja koji žele takav oblik suradnje...

Razvojem difuznog hotela Valamar želi dati svoj doprinos revitalizaciji starogradske jezgre Poreča kroz dugoročno ulaganje u kvalitetu i reprezentativnost smještajne ponude. Za potrebe difuznog hotela Valamar je pozvao na suradnju vlasnike uređenih nekretnina koje zadovoljavaju uvjete kategorizacije za minimalno tri zvjezdice ili neuređenih nekretnina na lokacijama u skladu s kriterijima Valamara.

Odlična vijest kako za domaćine u obiteljskom smještaju tako i za cijelu turistiku destinaciju koja će dobiti veću vrijednost. Također, ovo je prilika za daljni razvoj obiteljskog smještaja u Poreču, kao i “ulazak” pod kapu Valamara koji će preko svojih kanala prodaje i promocije sigurno pridonijeti kvalitetnom razvoju istog, a samim time i olakšati punjenje smještaja, pogotovo u pred i posezoni.

Sobe pritom moraju imati minimalnu površinu od 21,5 četvornih metara, a ostali smještajni objekti minimalno 35 četvornih metara. Konkretni uvjeti najma i eventualnih investicija ugovorit će se u skladu s odabranom ponudom i ovisno o daljnjim pregovorima. „Razvoj difuznog hotela u skladu je sa strategijom rasta i razvoja Valamara, u kojoj je jedan od važnih ciljeva upravo revitalizacija starogradske jezgre Poreča. Privatni smještaj u kućanstvima čini veliki dio ukupnih smještajnih kapaciteta, njegovim udruživanjem u difuzni hotel podići ćemo ukupnu kvalitetu usluge, a time i konkurentnost Poreča kao destinacije. Kako to izgleda u praksi, već se može vidjeti na primjeru novih smještajnih jedinica u bivšoj zgradi Kompasa, koje smo pridružili našem hotelu“ ističu iz Valamar Riviere te dodaju kako se pisane ponude za suradnju u razvoju difuznog hotela mogu poslati u sjedište Valamara, na adresu Stancija Kaligari 1, Poreč.

Razvoj difuznih hotela kao novog oblika smještajne ponude jedan je od prioriteta u razvoju privatnog smještaja i u Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020.godine. Prema pravilniku Ministarstva turizma, difuzni hotel je funkcionalna cjelina na području jednog naselja koju čine tri i više rasprostranjenih i funkcionalno povezanih građevina, uklopljenih u lokalnu sredinu i način života. Smještajne jedinice u difuznom hotelu mogu biti sobe, hotelski apartmani, obiteljske sobe, studio apartmani i apartmani.„Svi ponuditelji čije nekretnine zadovolje uvjete bit će pozvani na razgovor, a pri odabiru prednost će imati nekretnine s visokim stupnjem uređenosti i kvalitete, pri čemu Valamar zadržava pravo slobodne procjene svake ponude.„ zaključuju iz Valamara.

Difuzni hoteli nastali su u Italiji potkraj osamdesetih godina, a danas ih samo u toj zemlji posluje sedamdesetak. U Hrvatskoj je razvoj difuznih hotela omogućen izmjenama pravilnika početkom 2014. godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram