Zatvori
Poslovni Puls
27/07/2016

Rab ima priliku iskoristiti EU fondove za svoj razvoj

U utorak 26. srpnja 2016. ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić bio je u službenom posjetu otoku Rabu, gdje je u Gradskoj vijećnici Grada Raba sudjelovao na sastanku s gradonačelnikom Grada Raba Nikolom Grgurićem i načelnikom općine Lopar Alenom Andreškićem...

Sastanku su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika grada Raba Denis Deželjin, predsjednik Gradskog vijeća Grada Raba Željko Peran i pročelnik Upravnog odjela Grada Raba Zvonko Puljar-Matić.

Ministru Tolušiću predstavljeni su projekti na području otoka Raba koji su u provedbi ili spremni za financiranje bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije. Radi se o projektima aglomeracije Grada Raba i izgradnji doma zdravlja te o projektima energetski učinkovite javne rasvjete na otoku i obnovi kulturne baštine.

„Ministarstvo aktivno radi na ravnomjernom razvoju svih krajeva Republike Hrvatske, a pri tome posebnu pažnju posvećujemo otocima i slabije razvijenim krajevima države. Iako Rab nije imao puno EU projekata u dosadašnjem razdoblju, drago mi je da se vide veliki pomaci u zadnjih godinu dana. Očekujem da će Grad Rab brzo nadoknaditi propušteno i iskoristiti što više EU sredstva za gospodarski i turistički razvoj cijelog otoka, a vrata Ministarstva uvijek su im otvorena za suradnju“, istaknuo je ministar Tolušić.

Nakon sastanka svi sudionici uputili su se prema općini Lopar gdje im je prezentiran projekt iz ovogodišnjeg Programa razvoja otoka „Izgradnja športske dvorane u Loparu“. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi oko 20 milijuna kuna, a završetak radova planiran je kroz tri godine.

Dolaskom na otok Rab u ponedjeljak 25. srpnja, ministar Tolušić imao je priliku sudjelovati i na otvorenju tradicionalne srednjevjekovne manifestacije Rabska fjera. „Ovakvo nešto jednostavno treba doživjeti i drago mi je da sam imao prilike kroz Rabsku fjeru na kratko osjetiti kako se to živjelo u srednjem vijeku na otocima“, zaključio je ministar Tolušić.

Foto: Croatia.hr

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram