Zatvori
Poslovni Puls
26/07/2016

Tržišta u nastajanju potiču inovacije u sektoru platnog prometa

Očekuje se da će se okruženje u kojem se odvija platni promet na tržištima u nastajanju promijeniti uslijed sve bržeg rasta elektronskog plaćanja s obzirom na pojavu novih tržišnih igrača koji mijenjaju tržište i alternativnih poslovnih modela, navodi se u priopćenju...

Povećanje ekonomske moći na tržištima u nastajanju i njihov potencijal za veliki odmak u razvoju na postojećim tržištima pomoći će u stvaranju vrhunskog ekosustava za platni promet koji će postaviti tempo za tržišta diljem svijeta.

Ključni čimbenici koji će oblikovati ovu transformaciju bit će utjecaj tehnologije, promjene u očekivanjima klijenata i globalnoj demografiji, uspon e-trgovine i sve veći regulatorni nadzor. Još neke značajke te transformacije bit će i konvergencije na cijelom tržištu s fokusom na proizvode i rješenja te tehnologija i poslovni modeli povezani s platnim prometom koji će imati globalnu narav i doseg.

U PwC-ovom izvješću "Emerging Markets – Driving the Payments Transformation” razmatra se dinamičnost tržišta u nastajanju, osobito plaćanja, koja stvara izazove s kojima se razvijeni svijet još nije suočio, ali i stvara prilike za inovaciju i rast.

Vrhunska tehnologija preoblikovat će platne sustave nove generacije, a inovacije će dolaziti kako od poduzeća za razvoj financijskih tehnologija tako i od renomiranih poduzeća. Ekosustav za platni promet mijenjat će se i zbog regulatornih intervencije kojima se nastoji stvoriti ravnoteža između destabilizacije uzrokovane alternativnim pružateljima platnih usluga i pouzdanosti tradicionalnih poduzeća, ističe se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram