Zatvori
Poslovni Puls
05/10/2015

Hrvatski poduzetnici odlikovani s 23 nagrade za inovacije

U sklopu 8. Inovacijske misije od 1. do 3. listopada na izložbi Taipei International Invention Show & Technomart organizirana je javna prezentacija hrvatskih inovacija nakon koje su uslijedili izravni B2B sastanci između hrvatskih inovatora i tajvanskih poduzetnika. Održalo se ukupno 50-ak B2B sastanaka s vrlo konkretnim poslovnim upitima i u tom smislu očekuje se izvoz hrvatskih inovacija na tržište Taiwana...

Najbolji hrvatski izlagači ove godine bili su Vladimir Bošnjak iz tvrtke CLARUS koji je za inovaciju Streeter osvojio zlatnu medalju, Almir Karabegović iz tvrtke ADLEJA koji je za inovaciju Kontracepcijska spirala za pse osvojio zlatnu medalju i posebnu nagradu od najveće asocijacije inovatora iz Taiwana te Tomislav Bronzin iz tvrtke Citus koji je za inovaciju CaN EmotioN osvojio Platinastu nagradu.

Poseban interes iskazan je za tvrtku CLARUS. iz Slavonskog Broda koja je izumila urbano električno vozilo Streeter. Ukupno su odrzali 11 B2B sastanaka, a za njih se posebno zainteresirala tvornica guma i bicikla Kenlight Trading Corporation iz Taiwana. Razgovaralo se o konkretnoj poslovnoj suradnji i daljnjem razvoju inovacije Streeter. Tvrtka TERMIST iz Zagreba načelno je dogovorila isporuku prvih 10.000 komada inovacije Prolips tvrtki MaxMore Trading iz Tajvana. Tvrtka ADLEJA iz Ličkog Petrovog Sela predstavila je inovaciju - kontracepcijsku spiralu za pse koja je posebno zainteresirala tvrtku AGRI-MED technique transition co. LTD. koja se bavi distribucijom veterinarskih proizvoda veterinarskim bolnicama, poliklinikama, veterinarskim stanicama i ambulantama.

Srebrnu medalju osvojile su tvrtke Dermoestetik iz Umaga za inovaciju Esensa Thermal Cream, Telecor Zagreb za inovaciju Sustav povezivanja gumenih podnica za gumeni željezničko- cestovni prijelaz, tvrtka MarinaLab Opus za inovaciju Acidosalus supozitorij za hemoroide te Termist za inovaciju Crofender. Brončanu medalju osvojile su pak tvrtke Priroda liječi iz Zagreba za inovaciju Nikel inovativni putni set kozmetike, Live good iz Zagreba za inovaciju Body Reco i TehnoFutura iz Sv. Nedelje za inovaciju Coffe Cloud. Posebne nagrade osvojile su tvrtke MarinaLab Opus za inovaciju Acidosalus baby, Termist za inovaciju Prolips, Bruno Valjin za inovaciju Kings Kitchen te Telecore Zagreb za inovaciju antiteroristička brava za šahtove.

Inovacijsku misiju vodila je direktorica Sektora za industriju HGK Tajana Kesić Šapić, koja je ujedno dobila i posebnu nagradu od Svjetske organizacije inovatora WIIPA za iznimnu potporu inovatorstvu u svijetu, i voditelj komorskog odjela za poduzetništvo i inovacije Ivan Božac.

Na izložbi se predstavilo ukupno 1500 novih inovacija iz brojnih država jugoistočne i istočne Azije i Europe, a petnaest hrvatskih izložaka odlikovano s ukupno 23 nagrade. Hrvatski nastup na INST 2015 zajednički su organizirali Hrvatski savez inovatora, Savez inovatora Zagreba uz potporu Grada Zagreba te organizacijsku i financijsku potporu Hrvatske gospodarske komore.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram