Zatvori
Poslovni Puls
26/07/2016

Primjer iz Dubrovnika: Evo kako posluju hoteli u vlasništvu države

Hoteli Maestral u prvih šest ovogodišnjih mjeseci poslovali su s gubitkom od 5,1 milijun kuna, što je 16 posto manje nego godinu ranije, izvijestili su iz te dubrovačke tvrtke, u kojoj država prodaje svoj 68-postotni udjel...

Neto poslovni prihodi Hotela Maestral u prvih šest mjeseci ove godine iznosili su 14,66 milijuna kuna, što je 1 posto više nego u istom razdoblju lani, a rashodi 19,76 milijuna kuna, što je na razini prošlogodišnjih.

Gubitak društva uobičajen je za prvi dio godine, navodi se u priopćenju objavljenom u ponedjeljak.

Rashodi su smanjeni na svim pozicijama osim na stavci tekućeg održavanja, koja je povećana za 56 posto zbog sezonske pripreme hotela. Troškovi osoblja, nadalje, smanjeni su četiri posto, financijski rashodi 33 posto, a ukupna zaduženost za sedam posto.

Ta dubrovačka tvrtka je u tom razdoblju ostvarila 51.603 noćenja, stopa popunjenosti bila je 32 posto, a cijena smještaja (po sobi) 466 kuna ili 3 posto više nego lani.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram