Zatvori
Poslovni Puls
18/07/2016

Prodan legendarni sarajevski hotel Holiday

Simbol Sarajeva i XIV. zimskih olimpijskih igara, hotel Holiday, nekada poznat i kao Holiday Inn, dobio je novog vlasnika. Nakon stečajnog postupka hotel Holiday će u budućnosti poslovati u sklopu Europe grupacije, piše Klix.ba...

Dosadašnji vlasnik, austrijska HETA je je u ožujku 2016. raspisala javni poziv za prodaju ove nekretnine u centru grada. Prema javnom pozivu, prodajom je osim hotela obuhvaćeno i pripadajuće zemljište oko objekta, odnosno parking prostor ispred i iza hotela.

Najniža cijena po kojoj bi hotel mogao biti prodat je 28 miliona KM.

Hotel Holiday je zatvoren u junu 2015. godine, a svi zaposlenici su dobili otkaze. Općinski sud u Sarajevu je zatvorio hotel zbog sumnje da je uprava Holiday Resorta utajila porez u višemilijunskim iznosima.

Hotel je izgrađen 1983. godine pred otvaranje XIV zimskih olimpijskih igara i nije prestajao sa radom niti u vrijeme ratne tragedije u Bosni i Hercegovini, kada je bio sjedište internacionalnih novinskih agencija.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram