Zatvori
Poslovni Puls
16/07/2016

S&P: Hrvatska zadržava postojeći kreditni rejting, ali...

Rejting agencija Standard & Poor's (S$P) potvrdila je dosadašnji dugoročni kreditni rejting Hrvatske na 'BB' i kratkoročni na 'B', zadržavši negativne izglede...

Kako se ističe u priopćenju S&P-a, gospodarski rast Hrvatske snaži, a javne financije se konsolidiraju brže nego su u S&P-u ranije procjenjivali.

"Kolaps vladajuće koalicije nakon samo šest mjeseci na vlasti slabi naš pogled na hrvatsku institucionalnu snagu, kao što riskira i pogoršanjem fiskalne konsolidacije, napora u provedbi strukturnih reformi te ekonomskog oporavka", stoji u priopćenju.

Agencija je zadržala rejting na postojećoj razini, dva stupnja ispod investicijskog, uz negativne izglede, napomenuvši da postoji 33% šanse da u idućih pola godine snizi rejting hrvatske države.

Podsjetimo, tri vodeće rejting agencije - Moodys, Fitch i Standard&Poor's - drže kreditni rejting Hrvatske dva stupnja ispod investicijske razine i to s negativnim izgledima.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram