Zatvori
Poslovni Puls
11/07/2016

Zlato ostvarilo rast cijene usprkos negativnim tržišnim okolnostima

Petak je bio veliki dan za zlato – usprkos nepovoljnim okolnostima na tržištu, cijena je porasla, što je i velik dio skeptika u realnu vrijednost plemenitih metala uvjerilo u nastavak pozitivnog trenda za srebro i zlato. Konkretno, broj novootvorenih poslova u SAD-u u lipnju, u izvještaju objavljenom baš u petak, bio je značano veći i od optimističnih prognoza, a to je situacija koja može govoriti o oporavku gospodarstva. No, usprkos ranoj reakciji dijela investitora koji su lagano pojačali pritisak na prodaju zlata, do kraja dana cijena se oporavila i omogućila plemenitim metalima da dan, i čitav tjedan, zaključe ''u plusu''...

Na njujorškoj burzi cijena zlata u petak je porasla u prosjeku 0,5 posto i kretala se u rasponu od 1.334,70 do 1.370,80 dolara za uncu. Srebro je imalo znatno veći rast, u prosjeku čak 3 posto, uz raspon cijena od 19.12 do 20.39 dolara za uncu.

Činjenica da je zlato uspjelo očuvati razinu cijena u relativno nepovoljnom okruženju, navela je većinu analitičara na tvrdnju da će vrijednost plemenitih metala nastaviti rasti i u narednom razdoblju.

Pogotovo zbog činjenice da još uvijek postoji veliki pritisak na kupnju zlata, jednim dijelom zbog potražnje s azijskih tržišta, a s druge strane i zbog očekivanja ulagača o nastavku pozitivnog trenda.

Investicijsko zlato dostupno je i u Hrvatskoj, a proizvodi poput dukata, zlatnih poluga i pločica te zlatnika oslobođeni su PDV-a i poreza. Najveću ponudu u Hrvatskoj, potražite u ekskluzivnim trgovinama the.bank.of.gold. na adresi Ilica 19 u Zagrebu te 2. katu Mall of Split u Splitu, ili u 170 poslovnica u mreži Auro Domus grupe koja je za sve zainteresirane otvorila i besplatni info telefon 0800 510 510.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram