Zatvori
Poslovni Puls
28/06/2016

Ukrajina ne želi kupovati električnu energiju od Rusa

Ukrajina ne treba električnu energiju iz Rusije, izjavio je ministar energetike i rudarstva zemlje Igor Nasalik...

"Kada se gospoda naslađuju time da će doći do kolapsa, ljudi u energetskoj industriji rade. Nema ni nestanka struje niti će "sve propasti". Danas nismo u minusu 2 tisuće MW (kao što se predviđalo na početku ljetnog razdoblja), već smo u plusu 2,2 tisuće MW i ne trebamo godišnju pomoć iz Rusije", napisao je Nasalik na svojoj Facebook stranici, prenosi Izvestija.

Ranije je priopćeno da je zbog vrućina u Ukrajini i masovne upotrebe klima uređaja, kao i zbog prestanka rada nekoliko elektrana, došlo do deficita električne energije u zemlji. Ukrajina je bila prisiljena kupiti onoliko koliko joj nedostaje od Rusije, no, kako ugovor o komercijalnoj isporuci za 2016. nije bio zaključen, isporuke su vrše u režimu tehničke pomoći. To će koštati Kijev za otprilike trećinu skuplje od ugovora.

Prošlog je tjedna ukrajinska vlada zatražila od građana da maksimalno smanje potrošnju električne energije kako bi se izbjegao nestanak električne energije, prenosi RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram