Zatvori
Poslovni Puls
20/06/2016

Već 2018. godine: Mercedes - Made in Russia?

Proizvođač automobila, Mercedes-Benz, dio koncerna Daimler, mogao bi već 2018. godine silaziti sa proizvodnih traka u Rusiji, javio je u izravnom prijenosu za televiziju "Rossija 24", gubernator Moskovske oblasti, Andrej Vorobjev...

"Mogu potvrditi, kako je specijalni investicijski ugovor dan na potpisivanje u ministarstvo industrije. Tvornica će biti smještena u Podmoskovlju, u okolici Šeremetjeva, konkretno Solnečnogorskaja općina", - rekao je. "Nadamo se, kako će uskoro ugovor biti potpisan. U 2018. godini možemo već očekivati prve automobile", - dodao je Vorobjev.

Preliminarne brojke, što se proizvodnje automobila tiču, kreću se oko 25 000 vozila godišnje. U slučaju pokretanja proizvodnje u ruskoj tvornici moglo bi se proizvoditi pet modela i to serije S, E, ML, GL i A.

Specijalni investicijski ugovor je novi mehanizam potpore za industriju, koji pruža neizmjenjene uvjete poslovanja, porezna i druga opterećenja u razdoblju od 10 godina za investitore, koji pokreću svoju proizvodnju na teritoriju Ruske Federacije. Pri tome, tvrtke koji hoće koristiti te pogodnosti, moraju investirati minimalno 750 milijuna rubalja ( malo više od 10 milijuna eura ).

Ovi uvjeti poslovanja, donešeni su prošloga ljeta u okviru rada ministarstva na zakonu koji se tiče politike razvijanja industrije i usmjeren je na stimulaciju inozemnih i ruskih tvrtki koje žele pokrenuti nove projekte na teritoriju Ruske Federacije, sa visokim stupnjem lokalizacije, prenosi RBTH.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram