Zatvori
Poslovni Puls
08/06/2016

Velika Britanija barata "značajnim utjecajem" u financijskim regulacijama EU-a

CLC (City of London Corporation) je u ponedjeljak objavio rezultate istraživanja koji pokazuju da je Velika Britanija "zadala udarac ispod pojasa" u financijskim pregovorima s Europskom unijom...

CLC predstavlja finacijsku industriju u Velikoj Britaniji, uglavnom smještene u Londonu.

Mark Boleat, predsjednik uprave za resurse CLC-a, u priopćenju je izjavio:

"Ovo istraživanje pokazuje da je Velika Britanija zadala udarac ispod struka u Europi te da ima značajan utjecaj u donošenju zakona koji utječu na važne britanske financijske tvrtke.".

Razdoblje nakon financijske krize je svjedočilo stvaranju zakona sa velikim utjecajem na tržišnu strukturu, kako bi se financijski sustav učinio otpornijim i održivim u slučajevima značajnih financijskih šokova.

Britanija će 23. lipnja održati referendum o ostanku u EU-u, a Boleat je izjavio da zemlje izvan EU-a moraju i dalje poštivati nove odredbe ako žele trgovati s Europskom unijom.

Status CLC-a kao svjetskog financijskog središta će biti ugrožen ako Britanija napusti EU. Boleat je izjavio: "London je vodeće svjetsko financijsko središte, a pristup jedinstvenom europskom tržištu i mogućnost utjecanja na zakonodavstvo kroz europske organizacije su važni za nastavak uspjeha na svjetskoj sceni.".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram