Zatvori
Poslovni Puls
30/05/2016

Imotski s luksuznim vilama cilja na imućnije turiste

Posljednjih godina u Imotskoj se krajini za više od deset puta povećao broj kuća za odmor - registriran je i stoti takav objekt...

Samo od Uskrsa ove godine na tržište je stavljeno čak 30 novouređenih vila.

Procjenjuje se da su od 2010. Imoćani u turizam uložili sedam milijuna eura.

Kada je stigla auto-cesta i probijen tunel kroz Biokovo, a Makarska se rivijera približila na pola sata vožnje, sve se počelo mijenjati. U gospodarski uništenoj Krajini turizam je nanovo probudio poduzetnički duh.

"Planirali smo dogodine imati stoti objekt, ali su naši iznajmljivači to ubrzali i tako je prošli tjedan registiran taj stoti objekt u Imotskoj krajini", hvali se Luka Kolovrat, direktor TZ-a grada Imotskog. Takozvana "zelena rivijera" ove godine ostvarit će donedavno nezamislivih 40.000 noćenja.

"Nastavljamo s edukacijama i radionicama, a Splitsko-dalmatinska županija kao institucija daje poticaje za bazene i druge. Surađujemo sa Županijom - mi se bavimo edukacijom, a županija poticajima - jedna smo od rijetkih županija koja ima strategiju razvoja ruralnog turizma", kaže Joško Stella, direktor županijske Turističke zajednice.

Imotske vile najviše vole Nijemci i Skandinavci, potom Englezi i Francuzi. A Turistička zajednica ove sezone svim gostima iz kuća za odmor daruje stručni obilazak slavnih jezera i svih drugih do sada skrivenih ljepota mistične Dalmatinske Zagore, piše HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram